Miért nem köszönnek mostanában az emberek?
Egy cikkben azt olvastam, hogy sokan nem veszik figyelembe a köszönést.
Vagyis nem csinálják!
Pedig például:
-A férfi köszön a nőnek. (Fiú a lánynak.)
Milyen cikk? Blikk minőségű cikk? 😂
Köszönnek az emberek.
Kontextus?
Hol kéne köszönni? Egy alig 2000 fős faluban élek, itt nyilván köszönök mindenkinek, látásból ismer mindenki mindenkit. Ha az ember belép valahova, nyilván ott is alapvető, hogy köszön.
De mondjuk az 500+ fős egyetemen szerintem ne várja már el senki se, hogy random emberekre ráköszöngessek, akiknek még a nevét se tudom.
Nekem eléggé megosztó a véleményem, engem is úgy neveltek, hogy ha bemész valahova, kasszánál, kisebb üzletben, orvosi rendelő vátótrmében köszönni kell, mert úgy illik. Én őszintén nem látom értelmét olyan embereknek köszöngetni, akiket nem ismerek, nem fogok beszélgetést kezdeményezni velük. Nekem fura, hogy köszönsz, visszaköszönnek, majd csend és bámuljátok a falat. Mert nyilván nem fogsz beszélgetni random emberekkel, csak azért, hogy ne legyen csend.
Igen, tudom, hogy ez egyesek szerint általános jólneveltség, meg tiszteletmegadás, de szerintem nincs sok értelme.
A köszönésből is sokszor baj van, amint a videó is mutatja:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!