Miért használják mostanában olyan sokat azt a mondatot, hogy "csak a szoki"?
Soha ilyet nem hallottam,nemhogy "ekkora szállóige"legyen.
Szerintem nálad van valami agyi defekt,erre nem gondoltál?
vannak ilyenek, jönnek mennek mint az influenza
- “előbb volt meg az A8 mint a 8A” - igazi lájkgyűjtő oltás volt az elején, bár szerintem inkább kínos
- “ez van, ha anyu és apu testvérek” - detto
Ugyanez a “mindent is” meg a “csak a szoki”. Egyszer - egyszer jó, végigsöpör a társadalmon, utána annyira elcsépelt lesz, hogy inkább lesz kínos a használata mint fancy.
Egészen ősz végéig nem hallottam ezt a kifejezést, akkor is csak azért, mert melóban volt egy középiskolás lány, aki nálunk végezte a gyakorlatát, és én tanítottam be javarészt. Aztán elég sokszor így reagálta le a dolgokat, legtöbbször úgy használta, ahogy a 2. válaszoló is írta.
X időközönként mindig jön majd egy kifejezés, szófordulat, amit többen felkapnak, valamelyest népszerű és elterjedt lesz, aztán jön majd a helyére a következő. Ez is ilyen most, vagy épp, mint a "sima liba", "mindig is".
Valószínűleg nem mozgok olyan körökben, de attól a csajtól eltekintve, másoktól nem hallottam ezt még, sőt, neten sem botlottam még bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!