Miért használják a jobberek mostanában előszeretettel Gyurcsány Ferenc szavait?
Gyurcsány azt találta mondani 2007-2008 környékén, hogy "Ha nem tetszik, el lehet innen menni." Mostanában egyre többször látom ezt, vagy más szavakkal de ebben az értelemben ezt a "szállóigét" a jobberek hozzászólásaiban.
Titkon ennyire kedvelik Gyurcsányt, vagy miért ismételgetik a szavait?
Miért használják a jobberek mostanában előszeretettel Gyurcsány Ferenc szavait?
-Hát erre nincsen univerzális válasz. Sokak mindenkire mondják, akiknek nem tetszik az Orbán-rendszer.
De én pl. csak azoknak szoktam mondani, akik fikázzák, gyalázzák a nemzetet és a hazát. Szerintem nekik is nekünk is jobb, ha ők nyugatra költöznek, általában úgy is dicsőíteni szokták a nyugatot. EU van: mehetnek simán.
Az építő szándékú kritika, ami nem csak meddő, öncélú gyalázkodás, az más kérdés, az nem ide tartozik nálam.
Főleg hogy 1956 traumája óta a magyarság egy egyre mélyülő társadalmi (erkölcsi, jellembeli, világnézeti és gazdasági) válságban van. Ezzel szembe kell nézni. De megoldásszemléletűen, nem pedig gyalázkodóan. Főleg, hogy a jelen helyzet miatt nem kellene elvetni évezredes értékeinket és a jövőben rejlő lehetőségeinket. Most megbotlottunk, de majd felállunk.
"De én pl. csak azoknak szoktam mondani, akik fikázzák, gyalázzák a nemzetet és a hazát."
Leginkabb a fideszt es annak kormanyzasi modjat szoktak itt fikazni, nem a nemzetet vagy a hazat. A ketto messze nem ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!