Régen minden jobb volt ?
Ugye gyakran mondjuk ezt. Egy FB csoportban találtam valamit.
“ Van egy retro diszkó oldal, amit elkezdtem követni néhány napja.
Tök jó, folyamatosan töltik fel a tagjai a régi emlékeket az üzenőfalra.
Magam is eltűnődtem, miben volt más a '90 es évek, vagy a 2000 évek első fele. -most nem a bűnözésre gondolok, vagy a lehetőségekre, hanem arra, hogy tényleg miben volt más, teszem azt, miben volt jobb?
Egy dolog biztos, méghozzá az emberek egymáshoz viszonyulásában. Elmentünk bulizni, jól éreztük magunkat és erről szólt az este. Mindenki élvezte az életet, és ahogy Majka is megénekelte, mindenki táncolt...
Nálunk baromi jó közeg volt, mindenki kedvelte a másikat, nem alakoskodtunk, nem beszéltük ki azt aki nem volt ott, ha valami probléma adódott segítettünk.
Mi van ma? Nem lehet semmit csinálni, hogy ne fuss bele okoskodókba, szarkeverőkbe és rosszindulatú emberekbe...”
Ezt az ököljog nevű FB oldal írta egy retro disco oldalra.
Régen minden jobb volt ? Szerintem NEM!!!!
Nincs új a nap alatt. Az emberek amióta léteznek pénzért és hatalomért öltek. A politika meg a vallás kéz a kézben egymás ellen uszították az embereket. Loptak az emberek, csaltak, erőszakoltak, gusztustalan dolgokat csináltak. Ez már a Római Birodalom előtt is így volt. Nem hiszem hogy ez a természet manapság alakult volna ki. Egy valami változott. Az hogy az emberek következmények nélkül mondhatnak bármit a neten
Vannak, amik régen voltak jobbak, de olyanok is, amik azért inkább most. Pl. a pár évvel ezelőtti morális állapotok hiányoznak. Egyre több olyan napom van, amit nem úszok meg olyasfajta atrocitás nélkül, ami elkerülhető lett volna, ha épp nem rajtam vezeti le valaki a frusztrációját.
Viszont az okostelefonok, laptopok nagyon hasznosak és sokat segítenek a mindennapokban. Én pl. nem tudom mennyi idő alatt írnék szakdolgozatot kézzel, meg Google Scholar-os hivatkozások nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!