"Régen minden jobb volt"? 70-es/80-as évek kiadás.
A szüleim a 70-es évek végén, 80-as évek elején voltak tinik. Olyanokat meséltek, hogy frankón irigylem őket :D Én a 90-es években születtem.
Nem voltak ennyire durva szabályok, mint amikor én voltam fiatalabb. Anyukám a barátnőjével rendszeresen belógott a strandra, átmásztak a kerítésen. Ha egy őr elkapta őket, a kezébe nyomtak egy sört, aki emiatt félrenézett és ők meg élvezhették a strandolást. Ma már megmászhatatlan kerítések és kamerák vannak ugyanazon a helyen, ahova fizethetem az 5000 Ft-os belépőt. Apukám 19 évesen szerzett jogsit, de már előtte egy évvel vezetett, így nyilván át is ment elsőre kevesebb óraszámmal, mint szabály szerint kellett volna. Ma már jobban ellenőriznek, kb 100% a lebukás veszély, ha jogsi nélkül vezetsz. Illetve apukám vezető beosztásban dolgozik diploma nélkül, mert amikor kinevezték, akkor még nem kellett végzettség, most viszont már nem lehetsz papír nélkül főnök. Nagypapám néha anyukámat küldte le alkoholt venni, amikor 13 éves volt, és simán kiadták neki. Engem 17 és fél évesen nem engedtek be a kocsmába, pedig ott akár narancslevet is kérhettem volna a pultnál, de már a belépést is megtagadták, pedig csak egy kocsma volt, nem is szórakozóhely. Ez a mai napig így van, gorillák állnak minden hely előtt és személyit kérnek attól is, aki egyértelműen elmúlt 40. Néhány arcon látom, hogy kételkednek a személyim valódiságában, mert fiatalos arcom van. Cigit se tud venni kiskorú, mivel dohányboltok vannak, ahova a belépés is tilos, bezzeg szüleim korában 12 évesen már kb láncdohányosok voltak (ami persze nem jó, de megtehették). Arról ne is beszéljünk, hogy lakáshoz is könnyebb volt jutni régen, igen, tudom, nem mindenkinek volt egyszerű, de jóval egyszerűbb, mint most, ez tény, ezzel nem lehet vitatkozni. Általánosban az összes osztálytársam a szülei saját lakásában élt.
Ti tudtok még hasonló jó sztorikat, amik régen működtek, ma már nem?
(Egyébként tudom, hogy van, ami ma jobb, például a tanár nem verheti a gyereket, a párkapcsolatokban jó esetben már nem kuss a neve az asszonynak, stb, de most a régi jó dolgok a téma).
Ezek NEM jó dolgok. A szabályszegés, kvázi lopás (fizetés nélkül belógni) NEM JÓK.
Mostmár mondjál jó dolgokat is, ha már megnyitottad ezt a posztot. És máskor gondolkodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!