Kezdőoldal » Utazás » Szállások » Az airbnb-n kiadott szobák...

Az airbnb-n kiadott szobák tulajdonosai valóban kötelesek minden nap lejelenteni az adatokat, akkor is, ha nem volt vendég?

Figyelt kérdés
Azon gondolkodtam, hogy kialakítok egy kis apartmant, amit airbnb-n adok ki. Viszont most elolvastam a feltételeket és kezd elmenni a kedvem tőle. Azt írják, hogy kötelező használni az ntak rendszert, melyben minden nap kell jelntést küldeni. De mi van akkor, ha egy hónapban csak 1-2 éjszakára van vendégem? Akkor is jelenteni kell minden nap? Vagy ha elutazom munka ügyben, vagy nyaralni és az idő alatt nem adom ki az apartmant? Akkor nem tudok jelenteni, ezért megbüntetnek? Vagy hogy van ez?

2023. jún. 24. 14:11
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Elvileg kötelező a szállás önkormányzati, NTAK regisztrációja, magánszállásadók NAV azonosító, az online számlaadás, rendőrség felé a vendégek jelentése az un. VIZA rendszerben. De a valóságban legalább ugyanennyi regisztralatlan szállás van, de ők nem az airbnb-n, stb reklámozzák magukat a hatóságoknak. Másrészt a regisztrált szállásoknak is van lehetősége ügyeskedni, ha minden szabályt betartasz alig vagy nem érné meg.
2023. jún. 24. 17:16
 2/9 A kérdező kommentje:
De ha nem hirdetem az airbnb-n vagy booking.com-on, akkor hogyan lesz érdeklődő rá?
2023. jún. 24. 17:45
 3/9 anonim ***** válasza:
79%

Minden nehezen indul be, aztán elterjed a híre és lesznek visszajárók. Szájhagyomány.

De nem ajánlott a teljes illegalitás.

2023. jún. 24. 17:49
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi. És akkor mi ajánlott?
2023. jún. 24. 18:06
 5/9 anonim ***** válasza:
57%
4: az értelem
2023. jún. 24. 18:22
 6/9 A kérdező kommentje:

#5: Ezzel nem tudom mire akartál célozni.

De az eredeti kérdésemre sem kaptam választ, tényleg jelenteni kell minden nap, akkor is, ha nem vagyok otthon?

2023. jún. 24. 21:07
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Üdv!

Az NTAK-nál dolgozom (sajnos).

Igen, 24 órás az adatszolgáltatás, ha 1-2 vendég van 1 hónapban, akkoe is a többit nullás adattal kell bejelenteni.

Ha nem jelentesz a működési engedélyt kiadó jegyző szankcionál, végső soron bevonja a működésit. A gyakorlatban amúgy tesznek rá, minden jegyzőnek kisebb baja is nagyobb mint az ntak.

Ha kérdésed van keress bátran privátban.

2023. júl. 2. 20:49
 8/9 A kérdező kommentje:
#7: Köszönöm. Ez nem valami jó hír. Gyakran vagyok távol otthonról, olyankor értelemszerűen nem fogom kiadni a lakrészt, és külföldről nem is nagyon tudom jelentgetni a nulla kiadásokat azonnal. Biztos nincs erre valami megoldás, hogy csak azt kelljen jelenteni, amikor valóban ki is adtam?
2023. júl. 3. 13:05
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A nullás napot nem lehet megúszni. De a Vendégemben be lehet állítani az automatikus zárást, így nem kell minden nap belépni, hanem reggel 6-kor automatikusan lezárja az előző napot. (Tudom, sovány vigasz de a semminél több)
2023. júl. 3. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!