Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért lett hírtelen ilyen sok...

Miért lett hírtelen ilyen sok AI generált képpel tele a Facebook ?

Figyelt kérdés

Régebben nem volt ennyi, most meg amikor belépek mindíg van vagy uj 2-3 profil amit mutat az idővonalon.

Hiába tiltom őket mint a gomba úgy jelenik meg a következő.

Tudok ez ellen valamit tenni ?

jan. 16. 20:55
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Engem is bosszant. Tiltani nem lehet sem a posztot, sem a profilt.

Bár nálam kicsit más. Angol nyelvű posztok, hirdetésnek tünnek ugyan, és mégsem.

Autós poszt, alatta motoros. Tiltom az autóst, megjelenik egy másik márka. 8-10 tiltás után ugyanez motorokkal.

jan. 16. 21:30
 2/22 anonim válasza:
80%
Sokaknak nagy újdonság és próbálgatják. Kikövetni tudod, aki sok ilyet postol. Ha hirdetés, akkor elrejteni
jan. 16. 21:33
 3/22 anonim ***** válasza:
31%
Mert egy új technológia, amit használnak az emberek.
jan. 16. 21:38
 4/22 anonim ***** válasza:
8%
Magyarok vagyunk. Sokaknak fő a kamuzás.
jan. 16. 21:39
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Tippre azt mondom, hogy a követő gyűjtés a cél. Hogy ez miért fontos, nem feltétlenül tudom, de biztos van cél vele.

Azt látom, hogy humor/vallási alapot álcázó oldalak tesznek ki krumpliból faragtam életnagyságú traktort 3 évesen meg 200 éve élünk van 15 gyerekünk 80 unokánk AI képeket.

Ami biztos, hogy az emberek ezt bekajálják. Simán odaírják, hogy boldog 200-ik születésnapot.

Vagy a többség arról szól, hogy "senki nem értékel" azaz sima lájk vadászat.

Azt tudom elképzelni, hogy idővel ezen oldalak tematikája átváltozik, pl. valamit reklámozni fognak és/vagy politika és egyéb tartalmat osztanak majd meg. Csak addigra lesz egy aktív megjelenésszámuk és követőtáboruk.

jan. 16. 21:51
 6/22 anonim ***** válasza:
68%

És hogy miért tippelem ezt?

Több ismerősömnek van blogja, termék oldala. Egyik ismerősöm azt mondta anno valami regisztrálós játékkal szerezte az első pár ezer követőjét, majd erre az oldalra építette rá a marketinget.

Másik ismerősömnek is valami teljesen más jellegű volt az oldala, eredeti nevének köze sincs a mostani tematikához.

Illetve a Facebook algoritmusa elég elrontott lett. Régen egy jó poszttal simán jöttek új követők. Most 30-40 ezres követőbázissal rendelkező ismerőseimet is "félreteszi" a Facebook, mert nem fizetnek és nincs kattintás elég.

jan. 16. 21:55
 7/22 anonim válasza:
100%
Tenni nem tudsz ellene, megpróbálhatod az adott oldalt jelenteni meg letiltani, de olyan mint a hidra, egyre csak több lesz. 99%-ban ezeket az oldalakat botok hozzák létre, olyan szövegekkel hogy 104 éves lett a nagyi és magának sütötte a tortát, ugyanez 4 évesekkel és senki nem gratulál nekik, meghogy milyen pöpec fafaragásokat csinálnak vagy férfi létére horgol meg ilyen szemetek. A kommentek nagy többsége is csak bot. Az értelme meg annyi, hogy a valódi felhasználók adatait megszerezzék, hogy később célzott reklámokkal meg ilyenekkel tudják őket bombázni.
jan. 16. 22:13
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Többekbek! Céges profilokról van szó, nem magánemberekéről.
jan. 16. 22:38
 9/22 A kérdező kommentje:

Akkor ez ilyen szélmalomharc. Rengeteg ilyen képet és videót látok én is és rengetegen elhiszik, hogy valóság amit látnak.

Ma egy videó, capobara lazul egy rotyogó bográcsban chili paprikát zabálva és alatta a komment.

"Ez igen, tud élni "

Jah mennyire lehet kellemes 100 fokos vízben chili paprikát enni.

jan. 16. 22:41
 10/22 anonim ***** válasza:
54%
Zajlik az AI hatalomátvétel, ez csak a kezdet. Érdekes engem nem találnak meg az AI-s szarok, használjatok adblockert.
jan. 16. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!