Miért lett divat sok fiatalnál, hogy csak szendvicset esznek ebédre is? Elég jómodú családok gyerekeinél vettem ezt észre.
Azt a munkaalkoholistak nem erik meg, meg akiknek nincs ideje magára sem, mert a munkaja mellett még életképtelen felnőtt embereket kell kiszolgalnia, mert ők nem tesznek 2 szalmaszálat keresztbe a saját ellátásukért, őket szolgálják ki, és "ha nincs olyan kaja amit szeretnek, akkor inkább nem eszik semmit, és éhenhalnak".
#8:
Okoskatörp, idézd már a kérdésből akkor, hogy hol van az konkrétan írva, hogy milyen szendvics. Betonba is bele kell kötnöd, ugye. 🙄
Nálam a vacsora a főtt étel. Reggel nem vagyok éhes, szóal általában csak valami kis dolgot eszek, egy pohár joghurttal, vagy egy banánnal köszönöm, elvagyok. Mivel ebédidőben a lehető legritkább esetben vagyok otthon, nálam is a szendvics játszik, vagy néha tortilla, jó sok zöldséggel - a lényeg, hogy olyasmi legyen, amit fél kézzel be tudok tolni az arcomba, nem esik szét, nem kell hozzá evőeszköz, és nem romlik meg, ha fél napra a táskámban van. Nem szeretek késsel-villával enni idegenek között, szóval a vacsora Az Étkezés, akkor már otthon vagyok, általában főzök valami olyat, ami gyorsan megvan, de ha csak egy salátát dobok össze, akkor is azt rendesen megcsinálom, adok hozzá pl. olivaolajat, díszítésnek chilipelyhet, megterítek, főzök egy teát, vagy kitöltök egy pohár bort, még mécsest is gyújtok. Béke és nyugalom, az ebédszünetben erre nem lenne lehetőségem, szorongva tolnám be az addigra megszottyadt cuccot a számba, attól félve, hogy nem tudok "szépen" enni, miközben emberek közt vagyok, hát az meg kell a francnak.
Egyébként változatosan, egészségesen étkezem, és minden kajámat magamnak készítem el. Simán része tud lenni a kiegyensúlyozott étkezésnek a szendvics is.
Főtt kaja nem csak ott terem, el is kell készíteni, mindezt munka és egyetem mellett, ha magadra főzöl és nem egy 4 fős családra, akkor meg pláne kevésbe vagy motivaltabb.
Akkor valahol tárolni is kell, munkahelyi hűtőből van ahol kilopják, egyetemen nem tudod hova tenni.
Ha inkabb veszed, akkor is úgy indulsz, hogy olcsóbb lenne, ha megcsinálod.
Én kínlódom a súlyommal és két dolgot láttam mostanában:
1. valaki mondta, hogy az egészségednek az a megfelelő, ha két étkezés közt eltelik legalább 8 óra
2. A németeknél gyakori, hogy ebédre szinte semmit nem esznek, azaz reggeli van és vacsora.
Ebből a két infoból összraktam, hogy a 8 óra így tartható legegyszerűbben. Reggeli, vacsora, ebédre meg semmi vagy csak nagyon kevés. Mondok magamnak, ezt kipróbálom. 2 hónapja csinálom problémamentesen, keveset szoktam napközben valamikor enni és reggeli meg vacsora van. Szerintem fogytam 4-5 kilót és egyáltalán nem jelent problémát tartani ezt a menetrendet, tehát fenntarthatónak tűnik az eljárás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!