Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szereted a karácsonyi ünnepeket?

Szereted a karácsonyi ünnepeket?

Figyelt kérdés

#karácsony, ünnepek
nov. 24. 11:24
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
94%

Nagyon-nagyon szeretem.

Nem ezt a külvilágból ránk ömlő csimbumm-cirkuszt, ahol ezer színben pompázik a bullshit, és köze nincs ahhoz, amiről ez az ünnep szól.

Csak azt sajnálom, mikor a körülöttem lévők feszülnek, mert aszerint gondolkodnak, hogy a karácsony arról szól, hogy mindennek tökéletesnek kell lennie. És emiatt másnak is elrontják az élményt, mert "kirepedt a bejgli". ÚÚÚÚRISTEN.

Én igyekszem befelé fordulni (jó értelemben :), és mindig egy kicsit új oldaláról megközelíteni ezt az időszakot. Annyi mindenre rájöhet az ember, ha van egy kis ideje elmélázni. Ilyenkor VÉÉÉGRE van.

Sajnálom azokat, akik nem hagyják maguknak, hogy leálljanak, akkor sem amikor lenne rá idejük végre - mert azért tényleg sajnos egyre ritkább az ilyen időszak. A családomnak pl minden ünnepnek 2 része van: vagy főznek vagy esznek. ÉS semmi más. Esetleg még a mosogatás. És ennyi az ünnep.

Hát így nem csodálom, ha nem jön be nekik, hát ők töltik fel maguknak azzal, amivel. Vagy épp nem töltik fel azzal, amivel...

Mindig mondom nekik, hogy pl nem kell mind3 napra külön kaja, csináljunk egyvalamiből sokat, úgy nem kell állandóan főzni. Én simán eszek karácsony első meg másnapján is maradékot, a két kezem összeteszem érte, mert nekem nem arról szól, hanem hogy legyünk már együtt is, pihenjünk, társasozzunk, nézzünk filmet, amire máskor nem lesz idő. De nem, nekik nem lehet beszélni, nekik fontosabb az úri lakoma. Aztán meg csodálkoznak, ha fizikailag túlették magukat, lelkileg meg éheznek. De hiába beszél az ember.

Még szerencse, hogy a befelé fordulás, gondolkodás csak rajtam múlik, mindenkinek önmagán. Magamban belül mindig meg tudom élni az ünnepet, és igazából ez a lényeg. :)

nov. 24. 13:08
 22/31 anonim ***** válasza:
17%

Azért az kiderült szépen a válaszokból, hogy nem a karácsonyt nem szeretitek, hanem a családotokat.

Nyilván felelősséget vállalni érte, határt húzni, egyszerűen nem menni oda, ahol nem vagytok szivesen vagytok, az már kemény érzelmi munka lenne, inkább a karácsony a hibás. Egy megfoghatatlan dolog.

nov. 24. 13:29
 23/31 anonim ***** válasza:
64%
"Nyilván felelősséget vállalni érte, határt húzni, egyszerűen nem menni oda, ahol nem vagytok szivesen vagytok, az már kemény érzelmi munka lenne". Én pontosan ezt tettem. Viszont azóta a SAJÁT háztartásomba se hoztam be a karácsonyt, mert soha nem fog érdekelni ez az ünnep, nincs felé nosztalgiám, kötődésem. Ezen mit olyan nehéz felfogni?
nov. 24. 13:55
 24/31 anonim ***** válasza:
69%
Szeretem az ünnepeket, bár már jócskán elmúlt nálam a varázsa az egésznek. Viszont még így is szívesen sétálok, vagy kocsikázom a városban, hogy megnézzem a fényeket, mások dekorációit, vagy igyak/egyek valami finomat a megyeszékhelyen lévő karácsonyi vásárban. Meg persze a szeretteimmel is szívesen töltik ilyenkor is időt.
nov. 24. 14:28
 25/31 anonim ***** válasza:
56%
Nem szeretem. Mikor még otthon éltem, anyu mindig síkideg volt a sütés-főzés miatt. Pedig nem várta el tőle senki, vendégjárás sem volt, ő írta elő magának. Később a munkahelyen a karácsonyt megelőző időszakban volt a legnagyobb hajtás, félholtan estem haza. Később volt egy időszak, amikor szívesen főztem. Nálunk csak egy karácsonyi vendég volt éveken át, egy közös barátunk, de ő meghalt, aztán elment a férjem is. Ennek már közel 7 éve. Van ugyan valaki az életemben, karácsony másnapján az õ testvéréékhez szoktunk menni. Szeretem őket, mégis legszívesebben kihagynám.
nov. 24. 15:32
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem
nov. 24. 18:58
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nagyon szeretem.
nov. 24. 19:19
 28/31 anonim ***** válasza:
58%
Nem, nem sok értelme van.
nov. 24. 21:54
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem, de szerencsére nagyon kevés "kötelező körrel" jár együtt, és igazából mindig is így volt. Amíg éltek a nagyszüleim, őket meglátogattuk az ünnepekkor, de gyerekként ez szuper élmény volt, nem éreztem tehernek. Most már csak a párommal és a szüleimmel ünneplek egy-egy este, a többi igazából szabadfoglalkozás :) Annak, akinek elváltak a szülei, új család van, élnek a nagyszülők, unokatesókhoz is menni kell, hatfogásos kaját kell főzni minden nap és az egész egy nagy rohanás, csomó stressz, megértem, hogy nem a kedvence.
nov. 26. 17:51
 30/31 anonim válasza:
100%
Nem szeretem. Mindenhonnan az az információ jön, h csoda történik és szeretet van, nekem meg nincs. Ilyenkor még jobban fáj. Szembesít azzal ami nincs.
tegnap 10:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!