Szereted a karácsonyi ünnepeket?
Gyerekként még szerettem. Később voltak szép karácsonyok,mikor nagyon szerettem valakit.
Aztán évek óta , mivel karácsony előtt hagytak el, nem ünnep már semmi.Egyedül vagyok, olyan mint a többi nap. Nem megyek sehová, nem jön senki, elvagyok magamban :)
F
Nem igazán. Több oka is van. Már nincs úgy család hogy érdemes legyen ünnepelni. Amikor még volt, az sem a jó hangulatról hanem a veszekedésről szólt. Illetve belém ültették a gondolatot, hogy ilyenkor mindenki szereti a másikat meg csilivili meg kirakat aminek semmi értelme azután ugyanúgy utálják egymást az emberek.
Tudom pesszimistán állok hozzá, de sosem voltak igazán jó emlékeim a karácsonyról. :(
A kedvenc ünnepem. Már november 1-jén elkezdtem dekorálni és a mai nap fejeztem be teljesen (nem mindennap dekoráltam).
Mikor anyukám meghalt 7 éve, akkor 4 évig nem karácsonyoztunk, mert nem bírtam. Apának is idén lesz először karácsonyfája anya halála óta.
Az ajándékok csak gyerekként érdekeltek. Amióta dolgozom, amit szeretnék, megveszem magamnak.
A karácsonyban a szeretett személyeken kívül a fényeket, a dekorációkat, a karácsonyfát, a mézessütit, az illatokat, a zenéket,a filmeket, a karácsonyi ruhákat szeretem, tehát mindent.
Csak élő fenyőfa jöhet szóba, ami majdnem plafonig ér. 😊🎄
Nem. Képmutatás és felesleges felhajtás az egész. Csak mert karácsonynak van elnevezve a két nap, körbe kell járni a testvéreket, ezer szervezés után persze, mikor ha szeretjük egymást az év többi napján is ugyanúgy tudunk találkozni. De nem találkozunk, pedig van amelyikkel egy utcában lakunk! Mégis van, hogy hónapokig sem találkozunk velük! Amellett, mert jajj hát együnk már most különlegesebb ételeket, egy csomó pénz erre is elmegy, meg csomó idő a készülődésre. Na meg ugye az ajándékokra. 3 házaspár, mindenhol 2-3 gyerek...Még ha csak képletes ajándékokat veszünk akkor is fejenként min. pár ezer. A gyerekeknek meg ugyebár nem jelképes ajándékot vesz az ember. Alaphangon több tízezer kidobva, meg ezernyi stressz, mindez két nap miatt. Ahelyett, hogy itthon lehetnénk, pihengetve, kihasználva, hogy együtt tudunk lenni.
Ja, és mindez úgy, hogy már nem egy család mondja, évek óta, hogy ő inkább elutazik következő karácsonykor mint hogy ezt megint végigvigye. De nem, mert a képmutatás, mert hát karácsony van, és ilyenkor együtt kell lenni...
Szóval nem, nem nem szeretem, hanem egyenesen utálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!