Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Egy társaság egyik tagja,...

Egy társaság egyik tagja, mivel nem volt beceneve, de ő nagyon szeretett volna, elnevezte magát Dzsuzeppének és elvárja, hogy mindeni így hívja, számomra kicsit furcsa és nevetséges a dolog, nem tudom hogyan hívjam, a becenevén vagy a rendes nevén?

Figyelt kérdés

#becenév #dzsuzeppe
nov. 2. 18:29
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mért ne hívnád úgy, ahogy ő szereti, ha hívják. De ha nem akarod, nem kötelező.
nov. 2. 18:32
 2/9 A kérdező kommentje:
A becenevet általában kapja az ember és nem magának adja, nekem ezért furcsa kicsit.
nov. 2. 19:03
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy ponton túl már nem lehet visszakövetni, hogy honnan van.
nov. 2. 19:14
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Jó ez így: ő egy kicsit játékos személy. El kell fogadni úgy, ahogyan van:).
nov. 2. 19:28
 5/9 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem is erőltetett ez így,mert nem kötődik társaságbeli dologhoz.Ha a többiek is így hívják,akkor hívd te is így,aztán ennyi.
nov. 2. 20:58
 6/9 A kérdező kommentje:
Többen sem hívják úgy, csak akik nyaliznak neki, amúgy egy nagyképű, megbízhatatlan, senkiházi.
nov. 2. 21:29
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hát ha ilyen, akkor jobb inkább sehogy sem szólítani. Inkább nagyívben elkerűlni.
nov. 2. 21:40
 8/9 A kérdező kommentje:
Egy társaságon belül ez nehezen megoldható.
nov. 2. 21:53
 9/9 anonim ***** válasza:

„A becenevet általában kapja az ember és nem magának adja, nekem ezért furcsa kicsit.” Nem értek egyet, de amúgy az miért baj? Igen, van, amikor valakire ráragad valami becenév, amit vagy szeret, vagy nem, viszont, aki magának ad, az értelemszerűen olyat, ami tetszik neki.

Nem értem a dilemmát, én mindenkit igyekszem úgy szólítani, ahogy szeretné, ez alap. Ha jó fej, ha nem. Jó, nyilván ne Hitlernek kelljen, de nekem mindegy, hogy mondjuk Tigris vagy Jani:-) Ha többet is szeret, akkor meg választok, mi jön könnyebben a számra.

nov. 2. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!