Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szerintetek be kene tiltani a...

Szerintetek be kene tiltani a Home Office-t?

Figyelt kérdés

Tobb ismerosom otthon van, nem feltetlen erdekel, csak kicsit, de belegondoltam. A lenyeg az, hogy nekialltam napkozben dumalni vele, haverral, kerdezem szabin vagy? ERre (kedden) irja, ho-ban vagyok, mellette massal is foglalkozott. Kerdeztem tobbiek is gondolom (igy kerdeskent megfogalmazva), aztan mondta "ja". Es ezt csinalja mar regota. Heti tobbszor.

Masik anyuka otthon van kisbabaval, ho-ban. Ameddig nem volt ho addig hogy volt ez megoldva? Ezt konkretan itt irtak, de millio esetet lattam itt felsorolva gyakorin, hogy kevesebbet dolgozak ho-ban. Es interview-on ok kerdezik meg van-e ho, ha nincs akkor mennek is.

#társaság #ember #Office #Sherlock Homes
ma 06:24
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
14 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%

Az abszolút egyénfüggő.

Van aki visszajött az irodába egyből.

Van aki csak ha muszáj akkor jön be.

Össze kell hangolni kinek mi a jó, dolgozzon a HR meg a felettes

ma 06:30
 2/13 anonim ***** válasza:
81%

Az biztos, hogy nagyon vissza kellene belőle venni. Álszent az egész HO intézmény... Azt gondolom, hogy a most HO-zók max 20%-a ha jogos és hatékony. A többi csak a komfortról, a mellébeszélésről szól.

Ami haszna lenne, az meg hazugság...

ma 06:31
 3/13 anonim ***** válasza:
82%

Munkaalapú társadalom van Kipcsákisztánban: sokan ezt a fajta munkát semmibe veszik, főleg a nyuggerek. A másik probléma vele, hogy a felek (élettársak-házastársak, stb.) közt sok vitát generál.

Tehát igen.

ma 06:34
 4/13 anonim ***** válasza:
96%

Én home officeban dolgozom másfél éve. De a munkaidő közben végig van egy monitoring, amit figyelve a felettesek látják valóban dolgozunk e. Én pl ugyanugy kidolgozom a munkaidőt mint egy irodában.

Annyi hogy a cégem székhelye 300kmerre van tőlem, tehát ha nem lenne ez a lehetőség esélyem sem lenne itt dolgozni.

ma 06:39
 5/13 anonim ***** válasza:
90%

Nem, nem kéne betiltani. Ember függő, hogy kinek hatékony az otthoni munkavégzés, kinek nem. Rendszerint, aki az irodából rendesen dolgozik, az otthonról is. Aki meg otthonról ellógja a munkát, az az irodában is ellógja a kv és cigi szünetekkel.

És igen, ahol kevés ho van, ott mérlegelem, hogy ott akarok-e dolgozni.

ma 06:40
 6/13 A kérdező kommentje:

4

Ez a baj, hogy te becsuletes vagy, mig lehet a masik nem, egy projekten dolgoztok, te hiaba adsz bele mindent, o HO-ban netezget igy ratok harul a melo nagy resze. Most nem konkretan rolad irtam ezt. De ugyanez volt egyetemen is. Egy 4 kozul volt 1 lusta, a tobbi az a 3-ra szolt igazan abbol a 3-bol meg 2 vette tenyleg komolyan, mert az az 1 utolso meg elegge passziv volt de valamit csinalt, mert nem volt "monitoring". En csak ezert vagyok ugymond ellenszenves mert szoszerint ilyenrol van szo, es masik haverom is panaszkodott ilyenrol, elveve a munkamoralt a tobbiektol "ha o megteheti akkor en is".

ma 06:45
 7/13 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem nem kell betiltani, de a munkaadók helyében nagyon mérlegelném ki kapjon home officet és mennyit.

Nyilván aki 300 km-re lakik a munkahelytől az egy másik kategória és jó, hogy van home office.

De a környezetemben vegyesek a tapasztalatok- van olyan ember aki home office címszóval heti 3 nap szabin van, és van aki home office alatt jóval többet dolgozik, mintha bejárna.

A kisgyerekes anya home office témát csak bölcsöde mellett engedném, különben csak felveszi a fizetését heti pár óra munka után- lássuk be csecsemő mellett csak akkor dolgozol, ha az alszik. Aki mást állít az vagy segítséget kap, vagy elhanyagolja a gyerekét, vagy hazudik.

ma 06:54
 8/13 A kérdező kommentje:

7

"van olyan ember aki home office címszóval heti 3 nap szabin van, és van aki home office alatt jóval többet dolgozik, mintha bejárna."

pontosan errol beszelek, haverom heti 2-3x bejar kb, vagy megvalogatja ha jol tudom, es aligha vegzi a melojat. En meg ketlem, mindenki ezt csinalja (csak egy resze), mert akkor nem haladna a projekt, vagy nincs projekt de akkor nincs fizu, de higyjetek el, van fizuja.

De megint oda lyukadunk ki, hogy a HO elott is volt elet, munka, ilyenek. A gond az, hogy rontja a munkamoralt, irigykedes, o miert en miert nem.

ma 07:03
 9/13 anonim ***** válasza:
77%
Amiről te beszélsz kérdező az egy normális helyen nem jelent problémát. Ha valaki nem dolgozik (amit amúgy lazám megtehet akkor is ha bent van az irodában) akkor a csapat többi része mehet a főnökhöz, és meg lehet vele beszélni hogy figyelj már, én 5x annyit melózok mint az a f@sz, csinálj már valamit.
ma 07:12
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Akiket ismerek Home Officeosokat, mind imádják! Hiszen nem kell a főnökkel találkozni, sokkal lazább otthonról dolgozni és nem megy napi akár 1,5 - 2 órájuk az utazással. Tehát, jóval több a szabadidőjük is.

Nyilván irigykedünk rájuk mi, akik minden nap kénytelenek vagyunk a tömegnyomorban tömegközlekedni vagy autóval szenvedni a dugóban

Viszont, akiket én ismerek Home Officeosokat, mind tanult, magasan képzett, egyetemet végzett személyek! Sokat tanultak ezért a kényelemért! Az olyan emberektől nem sajnálom a jólétet, akik szorgalmasan tanultak ezért hosszú éveken át!

ma 07:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!