Szerintetek be kene tiltani a Home Office-t?
Tobb ismerosom otthon van, nem feltetlen erdekel, csak kicsit, de belegondoltam. A lenyeg az, hogy nekialltam napkozben dumalni vele, haverral, kerdezem szabin vagy? ERre (kedden) irja, ho-ban vagyok, mellette massal is foglalkozott. Kerdeztem tobbiek is gondolom (igy kerdeskent megfogalmazva), aztan mondta "ja". Es ezt csinalja mar regota. Heti tobbszor.
Masik anyuka otthon van kisbabaval, ho-ban. Ameddig nem volt ho addig hogy volt ez megoldva? Ezt konkretan itt irtak, de millio esetet lattam itt felsorolva gyakorin, hogy kevesebbet dolgozak ho-ban. Es interview-on ok kerdezik meg van-e ho, ha nincs akkor mennek is.
Az abszolút egyénfüggő.
Van aki visszajött az irodába egyből.
Van aki csak ha muszáj akkor jön be.
Össze kell hangolni kinek mi a jó, dolgozzon a HR meg a felettes
Az biztos, hogy nagyon vissza kellene belőle venni. Álszent az egész HO intézmény... Azt gondolom, hogy a most HO-zók max 20%-a ha jogos és hatékony. A többi csak a komfortról, a mellébeszélésről szól.
Ami haszna lenne, az meg hazugság...
Munkaalapú társadalom van Kipcsákisztánban: sokan ezt a fajta munkát semmibe veszik, főleg a nyuggerek. A másik probléma vele, hogy a felek (élettársak-házastársak, stb.) közt sok vitát generál.
Tehát igen.
Én home officeban dolgozom másfél éve. De a munkaidő közben végig van egy monitoring, amit figyelve a felettesek látják valóban dolgozunk e. Én pl ugyanugy kidolgozom a munkaidőt mint egy irodában.
Annyi hogy a cégem székhelye 300kmerre van tőlem, tehát ha nem lenne ez a lehetőség esélyem sem lenne itt dolgozni.
Nem, nem kéne betiltani. Ember függő, hogy kinek hatékony az otthoni munkavégzés, kinek nem. Rendszerint, aki az irodából rendesen dolgozik, az otthonról is. Aki meg otthonról ellógja a munkát, az az irodában is ellógja a kv és cigi szünetekkel.
És igen, ahol kevés ho van, ott mérlegelem, hogy ott akarok-e dolgozni.
4
Ez a baj, hogy te becsuletes vagy, mig lehet a masik nem, egy projekten dolgoztok, te hiaba adsz bele mindent, o HO-ban netezget igy ratok harul a melo nagy resze. Most nem konkretan rolad irtam ezt. De ugyanez volt egyetemen is. Egy 4 kozul volt 1 lusta, a tobbi az a 3-ra szolt igazan abbol a 3-bol meg 2 vette tenyleg komolyan, mert az az 1 utolso meg elegge passziv volt de valamit csinalt, mert nem volt "monitoring". En csak ezert vagyok ugymond ellenszenves mert szoszerint ilyenrol van szo, es masik haverom is panaszkodott ilyenrol, elveve a munkamoralt a tobbiektol "ha o megteheti akkor en is".
Szerintem nem kell betiltani, de a munkaadók helyében nagyon mérlegelném ki kapjon home officet és mennyit.
Nyilván aki 300 km-re lakik a munkahelytől az egy másik kategória és jó, hogy van home office.
De a környezetemben vegyesek a tapasztalatok- van olyan ember aki home office címszóval heti 3 nap szabin van, és van aki home office alatt jóval többet dolgozik, mintha bejárna.
A kisgyerekes anya home office témát csak bölcsöde mellett engedném, különben csak felveszi a fizetését heti pár óra munka után- lássuk be csecsemő mellett csak akkor dolgozol, ha az alszik. Aki mást állít az vagy segítséget kap, vagy elhanyagolja a gyerekét, vagy hazudik.
7
"van olyan ember aki home office címszóval heti 3 nap szabin van, és van aki home office alatt jóval többet dolgozik, mintha bejárna."
pontosan errol beszelek, haverom heti 2-3x bejar kb, vagy megvalogatja ha jol tudom, es aligha vegzi a melojat. En meg ketlem, mindenki ezt csinalja (csak egy resze), mert akkor nem haladna a projekt, vagy nincs projekt de akkor nincs fizu, de higyjetek el, van fizuja.
De megint oda lyukadunk ki, hogy a HO elott is volt elet, munka, ilyenek. A gond az, hogy rontja a munkamoralt, irigykedes, o miert en miert nem.
Akiket ismerek Home Officeosokat, mind imádják! Hiszen nem kell a főnökkel találkozni, sokkal lazább otthonról dolgozni és nem megy napi akár 1,5 - 2 órájuk az utazással. Tehát, jóval több a szabadidőjük is.
Nyilván irigykedünk rájuk mi, akik minden nap kénytelenek vagyunk a tömegnyomorban tömegközlekedni vagy autóval szenvedni a dugóban
Viszont, akiket én ismerek Home Officeosokat, mind tanult, magasan képzett, egyetemet végzett személyek! Sokat tanultak ezért a kényelemért! Az olyan emberektől nem sajnálom a jólétet, akik szorgalmasan tanultak ezért hosszú éveken át!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!