Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szerintetek be kene tiltani a...

Szerintetek be kene tiltani a Home Office-t?

Figyelt kérdés

Tobb ismerosom otthon van, nem feltetlen erdekel, csak kicsit, de belegondoltam. A lenyeg az, hogy nekialltam napkozben dumalni vele, haverral, kerdezem szabin vagy? ERre (kedden) irja, ho-ban vagyok, mellette massal is foglalkozott. Kerdeztem tobbiek is gondolom (igy kerdeskent megfogalmazva), aztan mondta "ja". Es ezt csinalja mar regota. Heti tobbszor.

Masik anyuka otthon van kisbabaval, ho-ban. Ameddig nem volt ho addig hogy volt ez megoldva? Ezt konkretan itt irtak, de millio esetet lattam itt felsorolva gyakorin, hogy kevesebbet dolgozak ho-ban. Es interview-on ok kerdezik meg van-e ho, ha nincs akkor mennek is.

#társaság #ember #Office #Sherlock Homes
nov. 2. 06:24
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
80%
Ahogy mondtam, nálunk egész napos monitoring van, látják amit csinálunk vagy amit nem. Nyilván ahol ez máshogy van, ott el tudják lógni a munka időt, de nálunk nem. Még a géptől sem állhatok fel, csak szünetekben.
nov. 2. 07:14
 12/37 anonim ***** válasza:
28%

Az hogy valaki magasan kvalifikált, nem jelenti azt, hogy van munkamorálja, alázata.

Én mindenképp 1000x meggondolnám, hogy kinek adjak ilyen lehetőséget, mert a többség úgyis ellébecolja a napot. Nem pörög ugyanúgy, mondván, laza, meg a kommunikáció sem megy, egyes ügyintézésekhez pedig kell a személyes jelenlét, ami így kilőve.

Szóval nem, nem szükséges a Home Office, max minden 10-ből 1-nél tartanám meg, de korlátozva heti 1-ben.

Aki meg sokat tanult, az mutatkozzon meg a keresetében, de ne spóroljunk a munkából! Az pedig, hogy így nem kell utazni, mese habbal, félrebeszélés...

nov. 2. 07:28
 13/37 A kérdező kommentje:

9

Normalis helyen lehet. Es ha nem lehet vele megbeszelni, de valamit csinal nem lehet kezdeni vele semmit, mert dolgozik epp annyit, hogy mutasson. Batyamnal ez van, kulfoldon igaz. De ott van elvaras banki szferaban.

10

En is HO ban vagyok, haverom is, nalunk csak a gaz ha valaki beteg es emiatt lassul be a dolog, de nincs is akkora csapat. Amugy persze mindenki aki HO-ban van imadja, nem kell berlet, nem kell annyit nyuglodni (mert nem megy el az ido utazassal mert az is a munka resze + smink ilyenek, az is beleszamit). Fonokkel nem tudom mi a gond, hogy nem kell talalkozni.

A reszre, hogy sokat tanultak es megerdemlik... haver nem ilyen tipus, es nem egyedul van, annyi, van papirja es kesz. Amin az eredmenyet hadd ne irjam le de oke. Ismeros pont ellenkezoje, Belgiumban el, dipolma nelkul, komoly szinten nyomja mar DOS-rendszer ota a dolgokat meg ~1980 korul haverokkal, es igy el ott, mara mar komoly helyeken dolgozik, CV-ben fel sincs tuntetve a tanulmanyok. Csak azert mondom, mert nem reg diplomaztam, es ahogy latom a tarsaimat is, nem igazan komolyak, az egyik szamviteles es ossze vissza huzogat a merlegben minden dolgot a gepen.

Persze, hogy lehet imadni egyeni szemszogbol, tobb szabadido, tobbet lehet "titok"-ban netezni, tiktokozni, kajalni, ilyenek. De lehet a projekt miatt gaz, mert lemaradnak, aztan magukkal csesznek ki. En ahogy bemennek annak megfeleloen kelek, csinalom a dolgot. Ha fold ala asom a melot akkor magammal cseszek ki, vagy ma, vagy projekt vegenek kozeledtenel, vagy netan tolem fugg egy resze a kodnak, es ha nem csinalom elakad a x, x-nek meg kene produkalnia egy strukturat az enyembol, majd z prezentalna az eredmenyt, statisztika, ilyenek. Ez a gond a HO-val, marmint nem gond, mert mondom irtak is, hogy normalis helyen meg monitoringon be lehet ezt vezetni, be is van masik ismerosnel es ott nincs ido csecsemozni meg kajalni masfel orat, kozben a tobbiek ra varnak, o meg nem figyel a teams-re, masik gepen meg netezget.

Nem tudom igy megvan, mert ugyanilyen a valo elet, tegyuk fel Lidl-ben ki kell rakni a termekeket, pl hetnesnel, a felet rakja ki akinek kell, vasarlo jon es kerdezi hol van x termek, mondja hentes "nem tudom hatra szolok" es ott latod, hogy telozik az illeto, a hutott szekreny meg ott all. Igy vagy megvarja valaki, ameddig kihuzza a dolgot vagy mit a raktarbol mert el kell oda menni pont pont pont, es mire ez a logisztika befejezodik mar 30 perc eltelt papirokkal, termekek kirakasaval, ilyenekkel. Ugyanez a home office. Csak eppen nincs ott a fonok, hogy ezt lassa "monitoring" hacsak nem szolnak majd neki, hogy nem csinalja, vagyis csinalja, de erted..

nov. 2. 07:34
 14/37 anonim ***** válasza:
55%
Már ugyan miért kellene betiltani? Azért mert te nem dolgozhatsz otthonról? Aavanyú a szőlő...
nov. 2. 09:13
 15/37 anonim ***** válasza:
84%

Ez sztem tipikusan az az eset, amikor valaki nem tudja elfogadni hogy másnak valamennyivel jobb.

Ha másnak jobb, akkor ti csak méginkább érzitek, hogy nektek mennyire rossz; szóval el kell venni másoktól is a jót!!

Ha MINDENKINEK ugyanakkora szívás az élete, akkor azt jóval könnyebb feldolgozni!

Mert valld be hogy ez van a dolog mögött, nem pedig az, hogy téged aaaannyira érdekel, hogy ki mekkora profitot termel valami random cégnek.

Aztán az ilyenek persze összebullshitelnek ehhez valami laikus baromságot, anélkül, hogy bármit is olvasnának a témában.

nov. 2. 09:16
 16/37 anonim ***** válasza:
95%
Ügyfelezek HO-ban, van egy adott megkeresésmennyiség reggelente, amire válaszolnom kell, meg ami beesik napközben. Ha kész van, a lőtéri kutyát nem érdekel, mit csinálok közben. Edzés, kutyasétáltatás, leckeírás a gyerekkel, főzés, netflixezés mind belefér az olyan napokon. A nem olyanokon meg 8 órát nyomom a gombot, és fel sem nézek kb. Lehet lógni, de az azonnal meglátszik a teljesítményen, és szóvá is teszik. Nem tudom, milyen meló lehet az, ahol nem lehet mérni a teljesítményt, és lehet HO-ban végezni.
nov. 2. 09:52
 17/37 A kérdező kommentje:
Mondom HO ban dolgozom, olvassatok mar el... mar tobb kommentben leirtam.
nov. 2. 12:34
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

Na, pont az a gond, amire utal a 16. is!

Egyszerűen nem hatékony, lébecolás a fele...

Sokkal egyszerűbb lenne az ilyen lébec munkaköröket átalakítani 4 órásra és akkor hatékonyabb lenne a munka, kevesebbe kerülne a cégnek, és akkor a munkavállaló is konstruktívabban gondolkodna saját magát illetően...

nov. 2. 12:37
 19/37 anonim ***** válasza:
32%
Szerinted aki nem dolgozik otthon, az az irodában dolgozik? Ugyan már...! A munkakerülőket kellene fegyelmezni és nem egy jó dolgot betiltani. De persze, járjunk be az irodába, utazzunk napi 3 órát, keljünk hajnalban, mert ez a szar kapitalista, rabszolgatartó rendszer elvárása, nehogy a biorobotnak kicsit könnyebb legyen az élete. Te is ilyen okádék felfogású vagy, téged kéne betiltani.
nov. 2. 13:26
 20/37 A kérdező kommentje:

Azert figyelembe kene venni, 19, hogyha netan teams-en surgosseg miatt gond van, nem tudod elerni telefonon sem a fonokot, ott sem vagy, akkor hogy ered el? Ha ott lenne a munkahelyen, rogton odaszaladnal, legyen az szerver karbantarto, HO-ban dolgoz ki HO-s csapattal egy frameworkot, devopskent kommunikalnak (ami jo), de beazas tortent, fonok elfoglalt legyen az barmi, hivod teams-en kikapcsolva, hivod telon "do not disturb", es akkor majd a takarito szamat elkered, hogy a beazast emlitse mar meg a targyalason mikozben ott a rongy a kezeben meg a takarito kocsi?

Ilyen ad hoc helyzetec miatt is gond a HO, en bejarok meg nem is, de sokszor hol van x munkatarsam (nem is beszelve arrol, hogy parszor el sem lehet erni, fel kell hivni aztan csak csong, megint felhivni "ja bocsi eppen teregettem") meg y munkatarsam aki elcseszett valamit felveszi a telot az utolso csengesig. Es nekem mar a tokom ki van ezzel, mert en is ahogy egyik kommentelo az elejen irta, hogy o becsuletesen dolgozik, en is "probalok" de ennek ellenere ahogy irtad, meg masok is irtak kellene monitoring. De sok helyen nincs.

nov. 2. 18:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!