Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szerintetek be kene tiltani a...

Szerintetek be kene tiltani a Home Office-t?

Figyelt kérdés

Tobb ismerosom otthon van, nem feltetlen erdekel, csak kicsit, de belegondoltam. A lenyeg az, hogy nekialltam napkozben dumalni vele, haverral, kerdezem szabin vagy? ERre (kedden) irja, ho-ban vagyok, mellette massal is foglalkozott. Kerdeztem tobbiek is gondolom (igy kerdeskent megfogalmazva), aztan mondta "ja". Es ezt csinalja mar regota. Heti tobbszor.

Masik anyuka otthon van kisbabaval, ho-ban. Ameddig nem volt ho addig hogy volt ez megoldva? Ezt konkretan itt irtak, de millio esetet lattam itt felsorolva gyakorin, hogy kevesebbet dolgozak ho-ban. Es interview-on ok kerdezik meg van-e ho, ha nincs akkor mennek is.

#társaság #ember #Office #Sherlock Homes
nov. 2. 06:24
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nagyon egyszerű ez: ki van adva a heti feladatmennyiség, mellette beesik még 1-2 ad hoc dolog. Ha kész vannak a feladatok időben, akkor nyilván rendesen dolgoztál, ha nincsenek, akkor nem, de akkor nem is fogsz sokáig itt dolgozni. Munkaidőnk nincs, 1-2 meeting van a héten, amin ott kell lenni, de egyébként nincs még törzsidő sem, akkor dolgozol, amikor akarsz, senkit nem érdekel, csak legyen kész időre minden. Akár éjjel is csinálhatod és nappal mehetsz a dolgodra, ha neked úgy kényelmes. És igen, ez azzal is jár, hogy ha gyorsabb vagy az átlagnál, időben kevesebbet dolgozol, DE mennyiségre ugyanannyit.

Amúgy ez ugyanúgy működik egy irodában is, csak ott imitálod a munkát, ha kész vagy. Életem leglógósabb munkahelye egy bejárós hely volt, napi 3 óránál többet sosem dolgoztam, mert egyszerűen csak annyi idő volt nekem az a feladat, amin a többiek egész nap ültek. Nyilván nem fogok pluszfeladatot kérni ugye, ha plusz pénz nem jár érte, szóval a fennmaradó időben gyakoriztam meg játszottam.

nov. 2. 19:39
 22/37 anonim ***** válasza:
63%
Kérdező, elég fusztrált lehetsz a jelenlegi helyeden. Nem gondolkostál a munkahely váltáson, ahol egységesen kell bejárni esetleg olyan helyet keress ahol nincs HO?
nov. 3. 12:31
 23/37 A kérdező kommentje:

21

Eleg jo helyen vagy tenyleg amugy. Keves ilyen lazitott hely van, van valamennyi monitoring de ilyen barati szinten ha lehet igy nevezni nincs nagyon.

"És igen, ez azzal is jár, hogy ha gyorsabb vagy az átlagnál, időben kevesebbet dolgozol, DE mennyiségre ugyanannyit"

Ez nem teljesen igaz minden helyre ahogy irtam elozo kommentben ami a problema. Ha csapat projekt van, en mar voltam olyanon, volt egy lusta volt egy passziv meg 2-en mar nem emlekszem, akik aktivan dolgoztak. Es akkor hat visszaolvashatod, de roviden az egyik a masiktol fugott a harmadik mindkettotol, egy utolso meg mind a haromtol. Persze mennyisegre ugyanaz. De HO-ban lehet neked tulorazni kell boven ejszakatol reggelig egy heten akar, oke most tulzok, de erted. Masok miatt te fizetsz. Ha meg felhozod, hogy ha te neked tobb ideig kell dolgoznod (ezert lehet mennyisegre is, mert a hibakat ki kell javitani, meg elore nem latott gondokokat fixalni ez mar plusz), akkor irodaban nincs sok esely erre, mert eloben konzultalsz a fonokkel akar, a lustaval, a passzivval, es gyorsabb a menet mintha allandoan csorgetni kellen, es fel sem veszik. Aztan hivod telefonon, csak a passziv meg bealudt mert azt hitte kesz. Ez a gond a HO-val, hogy nem csak toled fugg a dolog es akkor mehet a gyakorizas meg jatek, hanem lehet akar 8-an vagytok es fele az teljesen elcseszi kb a munka nagy reszet, idoben es mennyisegben tobb jut neked, megint. Ha hibatlan lenne minden, amirol irsz, akkor igen 3 orat lehetne dolgozni. De nem mindenki, minden hibatlan, meg nincs sosem ad hoc tenyezo, igy emiatt az irodai melo lehet hatekonyabb. Itt ulok en is mar minden oke projekttel, teszt, debug minden, integralt rendszer leellenorizve kompatibilitas mindegy. Minden oke. Idoben csusztunk picit, emiatt tobbletmunka lett, mert ismetlem, ha minden kivaloan menne, akkor lenne a gyakorizas es jatek, de nem ha valami csuszik akkor plusz melo is lesz. Pl. Te szerinted debug => jo minden => tesztelesnel hiba => debugban megnezni mi lehet a gond (mar ez marha sok feladat neha, tobblet raadasul => javitas => jo minden => teszt jo => vegso hasznalat kozben derul ki gond ami eleg gyakori kezdhetunk debug => stb... ez mar mennyi plusz munka es ido. Persze ha a kezdettol fogva a lepcsok es a termek kibocsatasa a piacra hibatlan akkor oke, de nem nagyon, viszont ez mar gazdasagba megy at mert keri a boss, hogy ezen a projekten valtoztassunk mar, mert annyi ilyen van, legyen versenykepes.

Es rengeteg tobbletmunka jon el, idopazarlas, lustalkodas (nem te, mondjuk), eliras, passziv munkaero otthon HO-ban. Tapasztaltam mar. Idiota fonok allandoan lecsesz x meg y-t es plusz munkat ad majd fejezd ezt be te meg kezdj inkabb bele ebbe, mindegy. Nevezheted ezt a munka reszenek, de lassuk be, ezek abszurd dolgok. Egy rendes, majdnem idilli HO az olyan mint a tied, de sajnos sok helyen ilyenek megtortennek.

nov. 3. 23:23
 24/37 anonim ***** válasza:
100%

23: ez mond csak akkor igaz, ha a főnök inkompetens és nem tud értelmes embereket felvenni és jó csapatot összehozni. Nálunk ez azért működik úgy, ahogy leírtam, mert normális emberek alkotják a csapatot, akik fel tudják érni ésszel, hogy ez a lazaság, baráti jellegű légkör addig működik, amíg mindenki teszi a dolgát és segít a másiknak is, hogy tudja tenni az övét. Pl. ha én nem vagyok gépnél napközben, mert el kell mennem valahova, telefonon akkor is figyelem a kommunikációt, hogy minél előbb válaszoljak, akinek kell, ne akadjon meg miattam.

Volt egyébként nálunk is, hogy mellényúltak és felvettek olyan embert, akinek a home office a lógást jelentette, a próbaidő második hónapjában elköszöntek tőle.

Szóval a home office akkor megy gördülékenyen, ha mindenki normálisan csinálja a dolgát, az pedig a főnök felelőssége, hogy ilyen emberekkel töltse meg a csapatot.

nov. 4. 06:42
 25/37 A kérdező kommentje:

24

teljesen egyetertek ezzel, viszont sok munkahelyen van, aki passziv, de dolgozik epp hogy csak ne rugjak ki, viszont a munka rovasara megy. Ha tobb ilyen van, akkor lehet nem csak hibaznak, de idoben is plusz kell sajnos...

nov. 4. 08:04
 26/37 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ezeket kell kitenni. Olyat már nem lehet megengedni, hogy a munka rovására menjen. Ha nem tudja felfogni, hogy a home office egy kiváltság, amiért oda kell tennie magát, akkor mehet on site dolgozni, ennyi. Nyilván tudom, hogy ez nem rajtad múlik, hanem a főnöködön és te nem tudsz sok mindent tenni, ha ő felvesz több olyat, aki alkalmatlan az otthoni munkára. Csak általában reagáltam arra, hogy ezt nem betiltani kell, mert tud jól működni, inkább értelmesen kellene csinálni.
nov. 4. 09:42
 27/37 anonim ***** válasza:
63%

Telefonos ügyfélszolgálatos vagyok, nekem a hívásokat mindenképp fel kell vennem, nem tudom ellógni otthonról sem. Hibridben dolgozom. A ho-t sokkal jobban szeretem, nem kell utazni, pizsiben tudok lenni, és tudok haladni a házimunkával. Szünetben. Néha hívás közben teregetek :D

Ha tehetném, csak ho-ban dolgoznék életem végéig :D

nov. 18. 08:45
 28/37 anonim ***** válasza:
Én pont azért szeretek itthonról dolgozni, mert így haladok is a munkával. Mostanában megpróbálok legalább heti egy napot bemenni, de tudom, hogy akkor aznap nem leszek olyan hatékony.
nov. 30. 20:07
 29/37 A kérdező kommentje:

"ha én nem vagyok gépnél napközben, mert el kell mennem valahova, telefonon akkor is figyelem a kommunikációt, hogy minél előbb válaszoljak, akinek kell, ne akadjon meg miattam"

Amugy pont itt a gond, mi az, hogy munka kozben el kell mennem valahova PL?

Hiaba figyeli az ember a kommunikaciot, ha szervergep otthon van es javitani kell valamit, ahhoz otthon kell lenni vagy legalabb gepkozelben SSH-szeruvel, ha egyaltalan olyan jellegu a gond, ha meg az sem, akkor nem tudom, hogy lehetne megoldani. Eloben elmesz a legkozelebbi bufebe, de hivnak hogy bazi nagy gaz van, pattansz fel, 5 perc alatt ott vagy a helyszinen, es nezitek mi a gond mert hiv a fonok, meg kene oldani prompt. A maradek kaja idot vagy barmit majd elintezed kesobb, vagy mond valamit a "baratsagos" fonok.

Ez egy nagy hatrany azert valljuk be a munkaltatonak ha a HO-t engedi, es egy emberre bizza azt az egy feladatot, mert ot vette fel, mert o a legkompetensebb abban a temakorben es nagyon ritka aki ert hozza, pl gentoo konfiguralas, azonnali ujratelepites backup-al, csak nagy resze elveszett konfiguralasokkal, biztonsagi dolgokkal, holott gazdasagi ugyekkel foglalkozik a ceg, akar bank (na az szep lenne), szuper gyors szerverek vannak, a munkavallalo keni vagja a legjobban a gentoo-t, compile ahany maggal meg minosegu FLAG-ekkel amennyivel lehet, stb... es USB-n akar tarolja mind ezt a kis beallitast legalabb, vagy ha szerencse van akkor nagyon eros backup.

De lehet hallani bankoknal is vannak gondok 1-2 evente 1 - 2x, hogy "na x bank ideiglenesen szunetel ezzel a szolgaltatassal, hiba miatt" vagy "karbantartas" miatt ugye, hogy ne kenjek magukra a vajat. Es van hol 1 - 2 napig, ha nem tobb ideig tart a gond. Lehet home office miatt, mert ahogy valaki irta, tobb orara lakik a munkahelyrol.

Es ha ez hajnali 3 kor lep fel, az megint szep, ne adj isten otthon felejtette a mely alombol (teljesen termeszetes mert alig van az ember maganal akkor es sietni kell) az USB-t, SSD-t barmit a munkavallalo, nincs otthon szuper szerver, nem tud biztonsagosan operalni halozati ugyeket, bement (1 - 2 ora) -> vissza (1 - 2 ora) -> be vissza (lehet mar dugo 1 - 3 ora). Es meg semmit nem inteztek szinte, a tobb oras lakhatas miatt, munkaugyben, azaz HO.

Ha mondjuk nem lenne HO, valoszinuleg igen, kozelebbi munkat kell keresni, de pont ez a jo, mert kozelebb van. CV-is neha nezik hol lakik. Ha mondjuk 10 - 20 percre laksz, igy lehet HO, mert lehetsz "mentoszolgalat" is barmikor. Ismeros ilyen. Lehet teged vesznek fel mert 10 - 20 percre laksz, minthogy aki Szegedrol BP-re HO-ban kizarolag (na jo, nem, de ...). Persze vannak cegek akik kizarolag HO-ra epitenek, azzal nincs gond.

De az, hogy kedvem szerint netezek a masik laptomon, (most nem az idezettre utaltam), macskaval jatszok, lemegyek a peksegbe inni egy kv-t meg croissant aztan mar volt 19 uzenet hogy hol vagy, az mar azert... es mondom sajnos volt ilyen ismeros, van ilyen ismeros, szerdan olvasgat a kanapen neha, felhivom akkor dumalunk kint az ereklyen otthon cigizik. Es igen, valaki irta "ha mar vegeztem 12 orakkor a meloval akkor miert ne csinaljak azt amit akarok" - mert lehet uj dolog merul fel peldaul.

dec. 1. 11:02
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

Igen, csak nálunk nincs fix munkaidő, így semmi gond azzal, ha elmegyek napközben. Ha fix időben kéne dolgozni, nyilván nem mászkálnék el, de mi kötetlen munkaidővel működünk, úgyhogy nálunk ez nem gond, teljesen rendben van. Onnantól kezdve, hogy ez nem megoldható, igen, ott kell ülni home officeban a gép előtt, mintha irodában lenne az ember. De nálunk nem kell.

De én itt még mindig azt látom, hogy rohadt egyszerű a megoldás: meg lehet engedni a home office-t akkor is, ha ilyen sürgős dolgok előfordulhatnak és kötött a munkaidő, viszont amennyiben nem elérhető a kolléga munkaidőben, akkor viszontlátásra. Vagy neki innentől nincs home office, mert nem alkalmas rá. Ennyi. Most lehet ezt ezer évig ragozni, de a lényeg ugyanaz: ha az alkalmazottak visszaélnek a home office-szal és ennek nincs semmi következménye, akkor a főnök egy idióta. Emiatt nem kell a világ összes normális emberétől elvenni a home office lehetőségét.

dec. 2. 18:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.