Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Égő ,ha valaki a magyar...

Égő ,ha valaki a magyar himnuszt nem tudja ,de nem is vallja magát magyarnak?

Figyelt kérdés

okt. 24. 09:10
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:

30-as

Köszi.

Hasznos volt!

okt. 24. 20:06
 32/45 anonim ***** válasza:

Nem. Csak a kérdésed ellentmondásos. "Magyarként nem vagy magyar".

Ez így furi.

okt. 25. 00:29
 33/45 A kérdező kommentje:

32-es

Elmagyaráztam már ,hogy papíron vagyok Magyar ,de a hitem ,amit megbírtok érteni az Európai és kommunista.

De egyébként mindenek felett a Lélek vagyok.

okt. 25. 00:38
 34/45 anonim ***** válasza:
47%

A magyarok is európaiak, és lelkek.

Mondjuk nem mind komcsi, mint te.

okt. 25. 00:42
 35/45 A kérdező kommentje:

34-es

De nekem a lélek az önazonosságom elsődlegesen.

Másodlagosan Európai és kommunista.

okt. 25. 00:56
 36/45 anonim ***** válasza:
59%

Elégszer leírtad szerintem ahhoz, hogy aki meg akarja érteni az már érti. A többi csak trollkodik mert élvezik hogy sokadjára is leírod. A jövőre nézve egykét javaslat, ha valakinek röviden akarod összefoglalni:

Papíron vagyok magyar. - Magyar állampolgár vagyok. (Melléknévként kisbetű a magyar.)

Nem vagyok magyar. - Minden európai nemzettel tudok azonosulni./ Semelyik nemzettel nem tudok azonosulni.

Vagy

Nem vagyok magyar. - Nem a nemzetiségem számít, a hitem határoz meg.

A lélek kérdéskörét pedig akkor pedzegesd, ha már a hitedet megnevezted egy hivatalos vallással vagy ha vallástól független, akkor egy rövid definícióval. Aki nem ismer, annak zavaros lehet ez a lélek dolog, amíg nem adsz több meghatározást. Lélek alatt sokan sokfélét értenek.

okt. 25. 00:57
 37/45 A kérdező kommentje:

36-os

Oks.

Köszi.

Hasznos

okt. 25. 01:13
 38/45 anonim ***** válasza:
69%
És miért nem kértél új állampolgárságot Rokkerországban? Lipótnező 3. ablaknál lehetett régen kérelmezni. Most nem tudom melyik szerv intézi
okt. 25. 08:07
 39/45 anonim ***** válasza:

"Szemünk színe is erre utal."

:D

okt. 25. 14:59
 40/45 anonim ***** válasza:
Nagyjából igyekszem a Monarchia lealább néhány nyelvét ismerni, sváb családból származom, magyar az anyanyelvem, őseim német nyelve már gyerekkoromban érdekelt, és még gyerekként érdekelni kezdett a szlovák, román, cigány nyelv, latin. Mindebből a németből lett valami, meg egy alapfokú cigány és szlovák. Nyilván fölösleges olyan élesen bekockázni az identitást, ahogy a klasszikus XX. századi nemzetállami modell szemlélte a dolgot, kötelezővé meg egyedüli hivatalossá tett államnyelvekkel. Egyes régiókban, Svájc, itt nálunk meg édes Erdély meg eleve értelmetlen is, ezeknek pont a sokszínűség adja a teljes értékét. A magyarság is érdekel, örülök hogy pont ezt a kívülállóként amúgy nehezen megismerhető nyelvet szeretem meg anyanyelvként, de még jobban érdekelenek nyelvrokonaink nyelvei, sőt még annál is jobban egyes még távolabbi, szibériai vidékek vadnépeinek nyelvei. A Himnusz tetszik, de a himnusz szó szerinti tudásánál fontosabbank tartom, hogy az ember értse pl. a magyaroszági, erdélyi cigányság nyelvi és népmesevilágát, hagyatékát.
okt. 25. 18:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!