Mit tennétek a helyemben?
Ne legyél ekkora szerencsétlenség, de tényleg.
Mi az hogy nem tudsz az egyetemre fókuszálni?
Ez az egy dolgod, és ha most megnyomod, pár év múlva nagyon jó lesz. Sokan elvégeznek ímmel-ámmal egy szakot, majd sírnak, hogy nem találnak munkát a "szakmájukban", közben full vakok.
Lehet, hogy nem köt le az aktuális félév (van ilyen, összejöhet hogy egyszer sok fölösleges tárgyat vagy rossz tanárod van), de akkor is kell egy cél lebegjen a szemed előtt, hogy mi az a szakma, amiben te jó akarsz lenni.
Ha rám hallgatsz, hétfőn besétálsz a suli könyvárba, és kiveszel egy random könyvet, ami passzol a szakodhoz, és elolvasod 1-2 hét alatt, és ezt folytatod vizsgaidőszakig.
Az élet maraton, nem sprint, haladj a magad tempójában, és minden rendben lesz.
A suli viszont fontos, ne hanyagold el egy buta liba miatt, akinek az az összes hobbija hogy egy kisvárosban lófrál a többi lánykával.
22 éves koromban véget ért az utolsó kapcsolatom, ahol nagyon szerettem a lányt. Ekkor egyetemen másodéves voltam a nyári szemeszter vizsgaidőszak elején. Hirtelen történt, érzelmileg a padlón voltam. Emlékszem azon a héten még 2 vizsgát is meg kellett írnom.
Ez az összetörtség több évig is eltartott és ez után kezdődött igazán a neheze. Nem volt hangulatom senkivel sem ismerkedni, a barátok is idővel megkoptak, mihánt elkezdtük a nagybetűs életet, és még konkrétan az sem volt számomra teljesen egyértelmű, hogy mivel is szeretnék foglalkozni.
Nem volt könnyű időszak de elmondhatom neked, hogy az életben sok ilyen fordulhat veled elő (akár még ennél is nehezebb események).
Amit személyesen csináltam ettől a ponttól az az volt, hogy elkezdtem javarészt csak saját magammal törődni.
-Mi az ami érdekel ?
-Miben van tehetségem ?
-Milyen készségeket tanulhatnék ehhez ?
Körülbelül 27 éves koromra már teljesen világos volt számomra az összes kérdés. Ez megadta a kellő magabiztosságot ahhoz, hogy tudjam, merre menjek az életben.
Továbbá megváltozott a világnézetem is annyiban, hogy egyáltalán nem vágyom már kapcsolatra. Az embereket alapvetően szeretem békénhagyni, ill. segíteni nekik akkor ha kérik.
A lényeg röviden annyit, hogy kezd el foglalkozni magaddal. Tanulj, fejlődj és találd meg azt amiben jó vagy (találd meg a szenvedélyed). Ha mindezek után megtalálod azt akivel boldogleszel az egy tök jó dolog. De első sorban neked kell megerősödnöd az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!