Az emberek régen, pár tizen éve, asztali
számítógépről facebookoztak?
1/15 anonim válasza:
Igen.
Ez annyira hihetetlen?
Nekem 2008 óta van facem.
szept. 28. 12:53
2/15 A kérdező kommentje:
3/15 anonim válasza:
Lehet nem hallottál róla, de volt egy iwiw nevű közösségi oldal, ami hasonló volt.
Az például 2004-ben alakult.
szept. 28. 12:54
Én még most is az asztali gépről facebookozom, ha nagy ritkán belépek. A telefonomra nincs is telepítve.
szept. 28. 12:58
Hát amíg nem voltak okostelefonok, addig kénytelenek voltak azon, igen :D Okostelefonok olyan 2010-től vannak.
szept. 28. 13:03
"Pár tizen éve" még nem is volt facebook, illetve nagyon kevesen használták...pontosan 20 éve alapították, aztán kellett pár év mire széles körben elterjedt, pl. Magyarországon csak a 2010-es évek elejétől a legnépszerűbb közösségi felület.
Addig a myvip (fiatalok körében) és az iwiw voltak a legnépszerübb közösségi felületek. Üzenetküldő alkalmazásként pedig az MSN. Ezeket pedig asztali számítógépen használtuk, nem voltak okostelefonok.
szept. 28. 13:04
Én valamikor 2010-ben regisztráltam facebookra, előtte Myvip volt a közösségi oldal amit leginkább használtunk meg az iwiw. Chatelésre meg többnyire az MSN volt később windows live messenger néven ment tovább, de a köznyelvbe mindenki csak simán MSN-ként ismerte. Akkor nem is voltak okostelefonok, sőt érintőképernyős sem, azok inkább a 2008-9 es évben kezdtek megjelenni kísérleti jelleggel, illetve akkor jöttek úgymond a fél okos telefonok még a régebbi ma már kihalt telefonos op.rendszerekkel. Akkor kezdődött el idehaza a facebook is terjedni, illetve a telefonos mobilinternet is akkor már kezdett a megfizethetőbb kategóriába kerülni, meg persze a wifi hálózatok is akkor kezdtek el divatba kerülni a nyilvános helyeken. Aztán inkább 2010-11 ben kezdett el nagyon terjedni a facebook és akkor sokan még asztali PC_n használtuk webes felületen meg laptopokon. Én még néha most is böngészőből használom a laptopomról mert van egy csoport ahova szoktam posztolni és kényelmesebb nekem így írni.
szept. 28. 13:11
Én most is a gépről használom, amikor nagy ritkán belépek, nekem a telefon képernyője kényelmetlenül kicsi bármi ilyesmihez.
szept. 28. 13:17
Én is gépről használom még most is a facebookot is és a vibert is. Pár tíz évvel ezelőtt viszont még asztali számítógép sem volt nagyon.
szept. 28. 13:31
Régebben nem volt mobilnet, így csak wifiről tudtál netezni.
Így a telót nem órákon át tartó netezésre használták, hanem korlátozottan csak.
Netezni pcről vagy laptopról:)
2007-ben kezdtem el járni egyetemre, akkor még az albikban sem volt wifi mindenhol.
A facebookozás olyan 2010ben kezdett elterjedni, előtte messenger volt vagy myvip.
szept. 28. 13:39
Kapcsolódó kérdések: