Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Nyeretlen tinédzserek miért...

Nyeretlen tinédzserek miért pont az oktalan lázongástól várják a sorsuk jobbra fordulását?

Figyelt kérdés
Inkább szorgalmasan dolgoznának, inkább szorgalmasan tanulnának! Inkább azt néznék hol lehet segíteni a szülőknek és a többi embernek! Ahelyett hogy folyton a butaságon járjon az eszük. Hogy folyton lázonganak és ezzel is ártani próbáljanak.

szept. 13. 18:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert ez egyszerűbb és ösztönösen jön az emberi természetből. Idővel néhányan rájönnek, hogy ha szeretnének valamit igazán elérni, annak meg van az ára. De vannak akik sosem akarják ezt, és életük végéig szókás szerűen teszik ezt. Igazából az egész jellem kérdése.
szept. 13. 19:16
 2/7 Psycho ***** válasza:
100%

Nem biztos, hogy az olyan nagy probléma. A meglévő értékrendek megkérdőjelezése a fejlődés kulcsa. Ez is lehet érték.

Egyébként pedig a valódi okok szerteágazóak, többrétűek. Van neurológiai oldala is. A praefrontalis kéreg (homloklebeny), ami többek közt a szabálytartás, a veszélyérzet, a kockázatkerülés központja, még fejletlenebb az ő esetükben, ergo nem csoda, ha kockázatvállalóbbak.

Pszichológiai szempontból ez az identitáskeresés időszaka. Keresik a választ arra, hogy "ki vagyok én?" Ezt pedig úgy lehet megválaszolni, ha elvonatkoztat a meglévőtől (ennek megfelelően az elsődleges szocializációs közeg, a család szerepét a kortárs viszonyulások veszik át, ami egy jóval színesebb értékkészlettel bír). Kipróbál mindenféle újat.

Ebből adódóan látni fogja a kontrasztot a megszokott, és az új közt. Ez pedig abban manifesztálódik, hogy lázad ellene. "Minek így, ha lehet úgy is?"

A megrendíthetetlen szorgalom, protestáns munkaetika, a megkérdőjelezés intézményének tiltása is előnyös lehet - főleg akkor, ha egyentuskókat akarunk faragni belőlünk (amit egyébként az oktatási rendszer nagyon is szeretne).

szept. 13. 19:24
 3/7 anonim ***** válasza:
32%
Egy kamasznak az a dolga, hpgy lázadjon.
szept. 13. 23:52
 4/7 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem igazuk van, lázadjanak is, főleg ebben a nyomorult országban. Bőven lenne min változtatni!
szept. 14. 06:11
 5/7 A kérdező kommentje:
De akkor a kormány ellen lázadjon már! Menjen el tüntetésre. Ne pedig abból akarjon már szabadságharcot generálni, hogy a felnőttekkel felesel, lóg az iskolából, nem készíti el a házimunkát, és hogy visszalopja az elkobzott mobiltelefont.
szept. 14. 10:47
 6/7 anonim ***** válasza:
65%
Az ilyesfajta lázongással a határokat keresik, azt mérik fel, meddig mehetnek, meddig lehet következmények nélkül maradni. Valamint egyúttal önmagukat is keresik, ami meg egy hosszadalmas folyamat is lehet akár.
szept. 14. 10:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez a tinikorral jár, a hormonokkal, a határaik keresésével, az önmaguk megismerésének első kacsázó lépéseivel. Ez hozzátartozik egy egészséges élethez, ezek az első lépések és félrecsúszások. Azzal nem lesz egy egészséges, ép ember, önálló gondolatokkal, hogy becsicskul mindenkinek, csak mert az már elmúlt 18 éves meg mert "hát az a szülőd / az a tanárod". Főleg hogy sok felnőtt, aki elvárná, hogy feleljen meg neki a gyereke, buta, mint a popsi. Sok felnőttnek pl. már az is feleselés, ha egy gyerek megjegyzi, hogy nem helyes, amit mondott - pl. kaptam már azért szóbeli figyelmeztetőt, mert megmondtam a tanár néninek, hogy a bábu szó nem hosszú ú-val kell írni (és ő úgy írta fel a táblára). Vagy anyukám azt mondta nekem, hogy pl. a Jemima név angolul nem létezik, csak mert nem hallotta még angol nyelvű sorozatban meg nem olvasta Agatha Christie könyvben.
szept. 16. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!