Miért írják ki egyre több italboltra hogy részeg embert nem szolgálnak ki ? Nem pont az a lényeg hogy berugjunk? Mi az élvezet abban ha iszol de nem allhatsz be ?
Nem mindenki kultúrember amikor részeg, és senkinek nem hiányzik ott a balhés/ingerült/akadékoskodó/magát okosra/erősre ivó ügyfél. Az a lényege hogy vedd meg, csak ne helyben fogyaszd el, és ne két adag között ess be.
A másik, hogy a részeg ember akaratnyilvánítása megkérdőjelezhető, és megint csak nem kell a balhé senkinek, hogy nem volt kellően beszámítható állapotban fizetéskor, és ki mit vitat ebben.
Nem pont az a lényeg hogy berugjunk?
NEM
Mert inzultálja a többi vevőt, mert összehányja a helyet, beleköt a pohárszedőbe, beleköt a másik vendégbe, elesve kárt tesz saját magában, másokban, vagy a berendezésben, hangoskodik, verekszik, stb.
Nem leszek álszent, számomra is az a lényeg, hogy berúgjak. Viszont a kiírás pont arra vonatkozik, mikor már kellően "be vagy állva", és nem kéne többet inni, mert a legtöbb ember olyankor már nem tud jó döntéseket hozni, ilyen állapotban azt hiszed, hogy ha iszol még, akkor még sokkal jobban érzed majd magad, mikor a valóságban átesel a ló túloldalára, és sokkal rosszabbul leszel.
De Magyarországon még sosem láttam olyat, hogy valakit ne szolgáltak volna ki, mert túl részeg. Dániában jártam egyedül úgy, hogy közölte a pultos, hogy ő ma este már nem ad nekem több alkoholos italt, de miután ittam egy nem alkoholosat, és egy órán belül kicsit kitisztultam, mégis adott, csak mellé megkért, hogy igyak lassabban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!