Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Motherless botrány, miért?

Motherless botrány, miért?

Figyelt kérdés

Ti hallottatok rola? Én kíváncsiságból felmentek az oldalra és traumaként éltem meg:(

Normális ez hogy feltöltik oda, hogy éppen megölik a lányt? Miért nem szüntetik meg az ilyen oldalakat? Ki se lehet menni már az utcára szinte:(

És merre fordultak elő ezek a fotózások pesten kívül? Vagy csak Pesten voltak ezek?

aug. 24. 22:47
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:

Mondjuk azt is tartsd észben, hogy nyilván nem minden videó valódi.

aug. 26. 09:59
 22/50 Kroms ***** válasza:
35%
Nemrég olvastam, hogy gyakorlatilag annyit csinálnak, hogy MI-vel vágásokat rajzoltatnak a nyakukra, mintha el lenne vágva a torkuk, és erre élvezkednek. Elég beteges, de egyértelműen nem bűncselekmény. Am. a legtöbb nő képét állítólag Instáról szedik le, tehát csak annyit kell tenni, hogy nem pakolja ki az életét a nagy-nyilvánosságnak, aki nem akar felkerülni ilyen oldalakra.
aug. 27. 00:05
 23/50 anonim ***** válasza:
77%
Utolsó, sajnos ez nem igaz. Vannak képek, amiket maga a felhasználó készített az ismerőseiről vagy vadidegenekről, egyálralán nem szexualis, hanem hézköznapi helyzetekben. A kommentekből látszott, amíg le nem törölte magát a felhasználó, hogy a nők egy részét nagyon is jól ismerte: baratok, exek is fent voltak. Nekem ez a félelmetes. Hogy sosem tudhatod, hogy a jámbornak tűnő haversrác a baráti társaságodból nem recskázik-e éjjelente a brutális meggyilkolásodra egy ilyen oldalon.
aug. 27. 03:08
 24/50 anonim ***** válasza:
68%
És azért én remélem, hogy bűncselekmény. Ha a szomszédom kitenne rólam egy képet a netre, hogy megtárgyalja másokkal, hogy hogyan ölne meg, annak nagyon is büntethetőnek kéne lennie!
aug. 27. 03:10
 25/50 anonim ***** válasza:
65%

Ezen kívül még megtárgyalják, hogy hogyan kapnák el a nőket, hogyan kínoznák, erőszakolnák és ölnék meg....

Ráadásul egyáltalán nem csak instáról lopott képek mennek, random nőket fotózgatnak az utcán, tömegközlekedésen, boltokban, és megtárgyalják hogy el kéne kapni....

Eléggé bűncselekmény fotózgatni, megosztani a képeket, halállal fenyegetni, stb, ráadásul ha csak az 1%-uk váltja valóra a degenerált fantáziáit, az már régen rossz.

aug. 27. 09:07
 26/50 anonim ***** válasza:
75%

Volt két olyan magyar felhasználó is, aki idegeneket videózott ablakon keresztül. Ez az egy pedig akiről maga a botrány szólt, sokakat az utcán fényképezgetett és rakott fel, ami már bűncselekmény. Az instáról, tinderről leszedett képekre mondhatjuk, hogy nem kéne mindent kirakni. Ezzel én is egyetértek, mert baromi káros ez a nagy magamutogatósdi. Ha valaki annyira szereti kirakosgadni magát a netre, úgy, hogy nem csak a közeli ismerősei láthatják, akkor ez benne van. Szóval itt neki is van felelőssége, ennek ellenére nyilván nem ő a hibás amiért mások visszaélnek a képeivel. Azt persze fontos megjegyezni, hogy itt nem arról van szó milyen képet rak ki magáról, hanem, hogy hány embernek teszi elérhetővé. Egyik képen teljesen normális ruhában volt a leányzó, még a bokája se látszott ki, mégis húsdarabként árulták és licitáltak rá...

Na de ugye felnőtt emberek oda töltögetnek fel magukról képeket, ahova akarnak. Joguk van hozzá. Ahhoz nincs, hogy a kiskorú gyerekeikkel is megtegyék ugyanezt. Volt ott fent kép olyan fiatal lányokról is, akik ránézésre kiskorúnak tűntek...

Igaz, hogy önmagában a fantáziálás nem bűn, de ha biztosítva van a beteg fantáziájú embereknek egy hely ahol egymással beszélhetik ezeket meg, akkor előbb-utóbb lesz közöttük aki meg is tenné amit leír. Jobb esetben egyedül, rosszabb esetben az ilyen helyeken szerezhet maga mellé pár embert, akikkel együtt tennék meg.

Szóval persze, lehet mondani, hogy ez csak fantázia, ez nem bűncselekmény, de csírájában kellene elfojtani az ilyen dolgokat. Nem lenne szabad platformot biztosítani az ilyen beteg elméjűeknek, mert nagyon rossz vége lesz előbb-utóbb, és utólag már hiába fog sajnálkozni és okoskodni mindenki, hogy meg kellett volna előzni, komolyabban kellett volna venni... akkor már késő lesz.

aug. 27. 09:26
 27/50 anonim ***** válasza:
75%

"Egyik képen teljesen normális ruhában volt a leányzó, még a bokája se látszott ki, mégis húsdarabként árulták és licitáltak rá..."

Van fent egy csomó kép télikabátos nőkről is... ezeknek a degeneráltaknak tökmindegy.. Szóval itt senki ne úgy képzelje el hogy csak tangában vonagló csajokat raknak csak fel (nem mintha őket oké lenne levadászni, megerőszakolni, megkínozni, megölni...)

aug. 27. 09:33
 28/50 anonim ***** válasza:
16%

Igen, de pont ezért lenne fontos, hogy a közösségi oldalakra ne töltögessék fel az emberek a fél életüket. Főleg úgy ne, hogy mindenki láthassa. Egy tinderen vagy bármely társkeresőn nyilván tölt fel magáról képet az ember, illetve az is elkerülhetetlen, hogy sunyiban az utcán valami elmebeteg lekapja, de a közösségi oldalakra nem muszáj feltöltögetni magunkról hetente képeket. A gyerekekről meg pláne nem. Nem is értem miért nem lehet privát üzenetben megosztogatni a dolgainkat? Akinek mutatni akarunk valamit, annak elküldjük és ennyi. Sokaknak több ezer ismerőse van frászbukkon is, hiába állítja be, hogy csak az ismerősei láthassák amiket megoszt, ennyi ember között simán bújkálhat egy elmebeteg.

aug. 27. 10:07
 29/50 anonim ***** válasza:
60%

Ezt miért nekem írod? Nem töltök fel hetente képet magamról, face-en van egy több éves profilképem hogy megtaláljanak, instán egyáltalán nincs magamról kép, más hasonló oldalt meg nem használok. Gyerekem meg nincs is eleve, de ha lenne se töltögetném fel.

(Viszont napi szinten járok azokon a helyeken, ahol a legtöbb fotót készítették az elmebetegek az oldalra, szóval elég para.)

Amúgy abba is ijesztő belegondolni, hogy az "ismerősök" között vajon biztosan mindenki az-e akinek mutatja magát...

Én csak megemlítettem, hogy itt nem kell kihívó megjelenésre, öltözetre gondolni.

aug. 27. 10:30
 30/50 anonim ***** válasza:
16%

Jesszus... nem rád gondoltam :D Általánosságban írtam, csak a te válaszodra reagálva boncolgattam tovább a témát. Nem is értem miért vetted magadra. :D

Igen, kevés ismerős között is bújkálhat egy elmebeteg igazából.

,,Én csak megemlítettem, hogy itt nem kell kihívó megjelenésre, öltözetre gondolni."

Pontosan, ezért tettem hozzá, hogy el kellene gondolkodniuk az embereknek rajta, hogy milyen gyakran töltögetnek fel képet magukról és azokat a képeket ki láthatja.

Érted, tök jó, hogy mindenki felháborodik, elítéli a dolgot, de jó lenne beszélni arról is, hogy mit tehetünk? Nyilván hiú ábránd lenne azt gondolni, hogy egyszer csak varázsütésre nem lesz több beteg elméjű ember, tehát ez az opció kizárva. Utcán nehéz észrevenni ha sunyiban fotóznak, mert mindenki nyomkodja orrba-szájba a telóját, szóval könnyen elvegyül.

Szóval szerintem maradnak a közösségi oldalak. Azt meg lehet előzni, hogy onnan ne lopkodják le a képeit az embereknek.

aug. 27. 10:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!