Hogyan közlitek az emberekkel hogy ne becézzenek titeket?
Diána a nevem,kérdezés nélkül mindenki elkezdi a Dia becézést amit nem szeretek
Úgy is mutatkozok be hogy Diána tehát nem értem miért becézgetnej egyből:(
Vannak nevek, amiket egyszerűen mindenki reflexből becéz, az enyém is ilyen. Igazából marha fura, amikor a meglett főorvos, aki életében először lát és természetesen magáz, a becenevemen szólít, mert az eredeti hosszú és társadalmilag elfogadott becézni.
A kollégáidnak mondd nyugodtan, hogy Diánának szereted, ha szólítanak.
Azon gondolkodom, hogy pont csütörtökön Diáztam le valakit (szóbeli vizsga, nem ismertük egymást, csak a névsorból következtettem, ki az, mert mi voltunk az első két vizsgázó, és úgy kérdeztem, hogy ő-e a Dia, de ez egy égi jel arra, hogy ilyet ne csináljak). Nem azért, mert nem tisztelem, csak megszoktam, hogy a Diánák, akiket ismerek, azok a Dia becenevet szokták használni. Bemutatkozásnál amúgy is általában a teljes nevet szoktuk mondani, tehát nem ebből fog következtetéseket levonni, melyik megszólítást szereted. Engem az zavar, amikor elmondom a teljes nevemet (a keresztnevem Lili), és visszakérdeznek, hogy Liliána? Lilien? Nem, ha az lenne, akkor azt mondtam volna.
Amúgy semmi bántó nincs abban, ha elmondod, hogy te bizonyos módon szereted, ha szólítanak. Tehát azt mondod, hogy jobban szereted a Diána megszólítást, kérlek, ezt használd. Tehát ezt nem kell körbekörítened, annyira nem érzékeny téma, meg ilyenkor ne azt vedd figyelembe, hogy másnak milyen érzései vannak (nyilván észszerű keretek között, nem azt kell mondani, hogy Hé te, Diánának szólíts vagy különben ***** a ******). Ez a te neved, nem az övé, ezt meg kell értenie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!