Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogyan közlitek az emberekkel...

Hogyan közlitek az emberekkel hogy ne becézzenek titeket?

Figyelt kérdés

Diána a nevem,kérdezés nélkül mindenki elkezdi a Dia becézést amit nem szeretek

Úgy is mutatkozok be hogy Diána tehát nem értem miért becézgetnej egyből:(

jún. 22. 10:06
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
Mert kedvelnek téged. Nekem is van olyan becenevem, amit nem szeretek, de tudom, hogy azok hívnak így akik kedvelnek. Amúgy meg rohaggyanak meg, de már elviselem:)
jún. 22. 10:09
 2/10 anonim ***** válasza:
13%
a Dius-hoz mit szólnál?
jún. 22. 10:12
 3/10 anonim ***** válasza:
19%
A Dia becézés sokkal egyszerűbb, mint a Diána
jún. 22. 10:18
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy, mindig megmagyarázzák, hogy de neked márpedig ez áll jól. :))
jún. 22. 10:26
 5/10 anonim ***** válasza:
68%

Vannak nevek, amiket egyszerűen mindenki reflexből becéz, az enyém is ilyen. Igazából marha fura, amikor a meglett főorvos, aki életében először lát és természetesen magáz, a becenevemen szólít, mert az eredeti hosszú és társadalmilag elfogadott becézni.

A kollégáidnak mondd nyugodtan, hogy Diánának szereted, ha szólítanak.

jún. 22. 10:30
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Pont így vagyok vele én is, csak az enyém ráadásul öreges és ronda. Meg szoktam kérni az embereket, hogy ne szólítsanak olyan néven, ami nem szerepel az igazolványaimban, ugyanis nem az a nevem, hanem a teljes formája. Eléggé csodálkozott eddig a többség, főleg mert ez is olyan, amit reflexből becéz mindenki, de egy idő után megszokták.
jún. 22. 10:44
 7/10 anonim ***** válasza:

Azon gondolkodom, hogy pont csütörtökön Diáztam le valakit (szóbeli vizsga, nem ismertük egymást, csak a névsorból következtettem, ki az, mert mi voltunk az első két vizsgázó, és úgy kérdeztem, hogy ő-e a Dia, de ez egy égi jel arra, hogy ilyet ne csináljak). Nem azért, mert nem tisztelem, csak megszoktam, hogy a Diánák, akiket ismerek, azok a Dia becenevet szokták használni. Bemutatkozásnál amúgy is általában a teljes nevet szoktuk mondani, tehát nem ebből fog következtetéseket levonni, melyik megszólítást szereted. Engem az zavar, amikor elmondom a teljes nevemet (a keresztnevem Lili), és visszakérdeznek, hogy Liliána? Lilien? Nem, ha az lenne, akkor azt mondtam volna.

Amúgy semmi bántó nincs abban, ha elmondod, hogy te bizonyos módon szereted, ha szólítanak. Tehát azt mondod, hogy jobban szereted a Diána megszólítást, kérlek, ezt használd. Tehát ezt nem kell körbekörítened, annyira nem érzékeny téma, meg ilyenkor ne azt vedd figyelembe, hogy másnak milyen érzései vannak (nyilván észszerű keretek között, nem azt kell mondani, hogy Hé te, Diánának szólíts vagy különben ***** a ******). Ez a te neved, nem az övé, ezt meg kell értenie.

jún. 22. 14:25
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen megmondom, hogy nem szeretem, ezt a becenevet és legyen szíves a teljes nevemen szólítani. Amúgy az lenne a normális, ha eleve megkérdeznék, hogy hogyan szólíthatnak... Csak sokan elfelejtik, mint a többi udvariassági formát is.
jún. 22. 15:28
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy darabig kijavítgatom az embereket, hogy kétféle megszólítás van, amire hajlandó vagyok hallgatni, a többit mellőzzék (semmi gondom egyébként a kreatív becenevekkel, nagyon sok társaságban volt/van becenevem vagy ragadványnevem, de azok inkább valamelyik külső-belső tulajdonságomra reflektálnak, vagy a vezetéknevem átköltései). Keresztbévből kettő félével vagyok kibékülve, és amikor valakit már negyedszer javítok ki, hogy nem Klárika, hanem Klára vagy Klári, akkor ötödjére rá tudok förmedni olyan hangsúlyban, hogy vagy megjegyzi, vagy megutál és esze ágában se lesz becézgetni többet, nekem mindkét opció megfelel, csak ne legyek Klárika.
jún. 23. 18:23
 10/10 anonim ***** válasza:
hozd föl a Scooby-doot. :) (Amúgy az angolban Daphne/Dáfni, amúgy örü lök,hogy a m ag yarban Diána lett. :) ) Szerintem csak simán kérd meg őket kedvesen. :) hogy pl légyszi
jún. 23. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!