Nem tudok ismerkedni, beszélgetni emberekkel. Ennyire elhidegültünk egymástól vagy velem van probléma?
Számtalanszor felmerült bennem ez a kérdés, mikor újabb esélyt adva, félretéve minden bizalmatlanságomat próbáltam kommunikálni emberekkel. Naivan, optimistán reménykedve újra és újra belekerülök ebbe
a helyzetbe, mindig ugyanide lyukadok ki. Az emberekben nem lehet megbízni. Kibeszélnek, ha nem téged, akkor éppen mást neked. Mindenben hibát keresnek, elégedetlenek, pesszimistán látják a jövőt, olykor irigyek is. Politikán, valláson és pletykán kívül más témát nem igazán tudsz elővenni. Ezzel az életvitellel nem tudok azonosulni. Már évek óta nem társalogtam egy normálisat idegen emberrel a páromon kívül. Vele el tudok beszélgetni sok mindenről, de mégis vágyok más emberekre, hogy megoszthassunk egymással tapasztalatokat, történeteket, normális keretek között kivesézhessünk egy-egy témát pro/kontra érvekkel, ami nem vitába torkollik, hanem nyitottak vagyunk egymás véleményére. Valami nem oké a mai világgal. Teljesen eltávolodtunk. Amire én vágyok, már inkább egy utópia. Ti is tapasztaljátok ezt?
Teljesen ugyanezt érzem én is.
Ha a szüleim, illetve még az általános iskolában megismert legjobb barátnőmet, 2 unokatesómat nem vesszük, akkor nekem sem volt mostanában olyan beszélgetésben részem, ahol nem valakinek a kibeszélése, szidása, pletykálkodás, vagy panaszkodás lett volna a dolog mozgatórugója. De még boltban is jártam úgy, hogy (nem túl egészségtudatosan) kólák közt kerestem a mangósat, és mellém lépett egy idős néni, majd azzal a lendülettel kezdte el szidni a "mocskos" boltot, amiért drága minden.
Én is azt érzem, hogy az emberek nem nyitottak arra, vagyis, inkább a többségük nem, hogy mélyebb, komolyabb dolgokat is ki lehessen velük vesézni, mert nekik elég a felszínesebb, ahol gyakran panaszkodhatnak egyet. Csak sajnos sokaknál a politika, a vallás, a pletyka az, amin keresztül egymással tudnak kapcsolódni. Bár az is tény, hogy sok helyen a média is szinte csak ezeket nyomatja. Ami meg igazából a kereslet-kínálat helyzete..
Hiányoznak a régi idők, amikor nyitottabbak is voltak az emberek, fogékonyabbak az igényesebb kommunikációra. A húszas éveim -lassan- közepén járok, és velük se nagyon találom meg a közöshangot, de a kérdést látva, őszintén szólva, kicsit örülök neki, hogy ezzel a dologgal nem vagyok egyedül. Bár a hasonló kaliberű unokatesóm is ilyenekről mesélt pár hete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!