Lehet,hogy én vagyok naív,de a hajléktalan életmódnak nem kellene eltünni itthon vagy bárhol a nagyvilágban,hisz még egy kisvárosban is van lehetőségük tisztálkodniuk,enniük,ruhát is kapnak.Helyette mit látunk?
Mozgásérzékelő, riasztó, térfigyelő, megfelelő világítás éjszaka. Ha garázdaság történik, akkor rendőrség. Ezen kívül fel lehet venni a kapcsolatot a helyi önkormányzattal, és ha van utcai szociális munkás, akkor kérni, hogy a környéken próbáljanak meg ők is segíteni és beterelni az ellátásba a klienseiket.
Itt, ahol most lakunk, nem volt még ilyen, de ahol ez előtt laktunk, ott előfordult többször is, hogy egy-két hajléktalan ember hosszabb ideig ott akart tartózkodni. Miután felszereltettünk mozgásérzékelős lámpákat, máris kevésbé volt vonzó a ház, de az utcai szolgálat munkatársai is gyakrabban jártak arra, miután szóltunk. Rongálás csak egyszer történt, de akkor már volt kamera is.
Fontos megkülönböztetni a hajléktalanokat és a csöveseket.
A hajléktalanoknak nincs otthonuk, koldulnak, vagy valami munkát végeznek, de tudnak valahol aludni, ellenben a csövesek az utcán alszanak, általában részegek és nem is akarnak integrálódni. Sokszor agresszívak, tarhálnak stb..
Én is rettentően utálom őket, egyszer kirabolt késsel egy ilyen, de szerencsére utána alaposan megszopatták a rendőrök..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!