Lehet,hogy én vagyok naív,de a hajléktalan életmódnak nem kellene eltünni itthon vagy bárhol a nagyvilágban,hisz még egy kisvárosban is van lehetőségük tisztálkodniuk,enniük,ruhát is kapnak.Helyette mit látunk?
Nincs nekik szabály, csak maga a törvények.
Nem jön csekk, oda és akkor mennek, ahova és amikor akarnak, sorolhatnám. Van benne vonzó dolog, kár tagadni, én 3 helyen dolgozom, számlák, házfelújítás, stb., hát bizony legbelül sokszor lennék hajléktalan, aki csak kifekszik a rétre pihenni. Cserébe az egzisztenciát kell eldobni.
Elég dedós mentalitás, hogy le kell őket csukni, csak mert téged zavarnak, mindenkinek alanyai joga van hajléktalannak, büdösnek, szemtelennek lenni. Te szeretnél egy olyan országban élni, ahol ha utcára kerülsz, lecsuknak?
Igazából minden joga meg van hozzá, hogy ezt csinálja és valóban, ez egy választott életforma a mai világban. Ugye ők azok akik nem képesek, nem akarnak alkalmazkodni, de az erdő meg az ősi életmód annyira sem tetszik nekik. Szóval emberek sajnálatából, szánalmából élnek.
Ismertem olyat aki jobban keresett így, mint én az állásommal, de az egészet elitta, eldrogozta, elbagózta.
Szóval én nem sajnálom ezeket igazából, de büntetni azért nem kéne, mindenki maga választ sorsot, ahogy azt is adsz e neki alamizsnát vagy sem.
Már ne haragudj,de ha embereket zaklatnak dögrészegen, naponta odahugyoznak,szarnak a parkok bokraiba,csendháborítást követnek el éjszaka,törnek zúznak, pl az én társasházam bejárati ajtaját állandóan betörik az agresszív hajléktalanok mert nem tudnak bejönni,,ha még véletlenül nyitva a bejárati ajtó akkor az egész 4 emeletes társasház bűzlik mert ott cigiznek odaszarnak és sokszor tiszta vér minden. Szerinted ha ezek a viseljedési formák nem jogosan büntetendők és dedós dolgok akkor no comment inkább!
Fateromat anno azért lecsukták mert bliccelt és nem fizette ki a kiküldött büntetést. Engem azért megbüntettek mert nem volt rajtam zöld mellény a kisváros határtól 20 méterre fényes nappal. Szóval ők miért tehetnek még mindent büntetlenül? Verekednek,embereket zaklatnak,lopnak,közszemérem sértést követnek,rongálnak stb.. Miért van joguk mindenhez következmények nélkül?
Senki nem azért lesz hajléktalan, mert az akar lenni. A hajléktalanság felszámolásához pedig édes kevés, ha vannak hajléktalan szállók és nappali melegedők, attól, hogy ezeket igénybe veszik, még ugyanúgy hajléktalanok maradnak. Egy régóta hajléktalan embert nagyon nehéz visszaintegrálni a társadalomba, mert ez a lét mentálisan is tönkre teszi az embert.
De ha a hajléktalanság problémáiról szeretnél beszélgetni, érvelni, akkor elengedhetetlen a téma alapos ismerete. Könyvtárnyi szakirodalom áll rendelkezésedre, nézz utána, mert ez egy sokkal összetettebb probléma, mint amilyennek számodra tűnik.
"Miért van joguk mindenhez következmények nélkül?"
Nincsen joguk, te kis agresszív, és a következménye is megvan, HA(!!!) rajta kapják. De mivel nem olyan balekok, hogy a rendőr elött parádézzanak, így te szívtad. Ez van. Költözz külterületre, ott kevesebb a csöves.
Nem minden hajléktalan olyan, amilyennek leírod. Lehet persze, hogy valaki idővel olyanná válik, ha mondjuk évekig nem tud kitörni a hajléktalanságból. És könnyű ítélkezni, de van akinek válás, betegség miatt csúszik ki a talaj a lába alól, és van akit a lakásmaffia foszt ki.
Akik olyanok: ők többnyire olyan emberek, akik eleve zilált családi háttérből érkeznek és/vagy állami gondozottak voltak. Sokan közülük enyhe értelmi fogyatékosok.
Azt gondolom egyébként, hogy ha szabálysértést, bűncselekményt követnek el, akkor ugyanazt a büntetést kell kapniuk mint másoknak.
7-es
Nehogy már én futamodjak meg tőlük..hahaha.. én voltam ott hamarabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!