Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Régen mikor nem volt adás a...

Régen mikor nem volt adás a tv-ben hétfőn nem lázadoztak az emberek miatta?

Figyelt kérdés
máj. 2. 18:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
A szocializmusban lázadni max a fiatalok lázadtak, de ott is a hajviselet, a farmer, a szakáll és a rockzene volt a téma. Egyéb helyeken ilyesmi emlékeim szerint nem történt. 1988-tól már voltak sztrájkok, talán bányászsztrájk, mert be akarták zárni a bányákat. De ez már nagyon a vége volt.
máj. 2. 19:18
 12/18 anonim ***** válasza:
88%
Miért, most őszintén, szerinted ma lenne lázadozás, ha hétfőn nem lenne semmi abban az agymosó trubadúrdobozban?
máj. 2. 19:27
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy. hiszen elotte se volt...hahaha, nem elvettek a hetfot, hanem a tobbi nap őrültünk hogy van adas.

Sot az elejen egy nagy hazban csak a szomszednak volt fekete-feher teveje es ha meccs volt mindenki odament a tobbi lakasbol is es egyutt neztek, de ugy, hogy a tvt lenemitottak, mert eleg lagymatag volt a riporter szovegelese es a radiot kapcsoltak be melle, mert ott nagy atelessel mobdtak a meccs kozvetiteset. ;-)

máj. 2. 19:27
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Én gyerek voltam akkor (1976-os vagyok), mi játszottunk,de amúgy sem néztük annyiszor a TV-t, mint most. A szüleim meg vagy velünk játszottak vagy diavetítőztek nekünk, vagy csinálták a dolgukat. Nem volt benne semmi furcsa.
máj. 2. 19:37
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért akkoriban a TV mást jelentett mint manapság, nem mintha ma nézne bárki TV-t.
máj. 2. 19:53
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg esti mesét olvastak nekem a szüleim hétfőnként, nekem nem hiányzott a TV.
máj. 2. 20:18
 17/18 anonim ***** válasza:
Mégis mit kellett volna tenniük? Tüntetni, hogy legyen hétfőn adás? Meg sem tudták volna szervezni, és a rendőrség szét is verte volna. Így is sokkal jobb dolgunk volt, mint pár másik országban, ahol a tévében csak propaganda ment, ha volt áram egyáltalán. Annyira nem is hiányzott senkinek. Nehogy azt hidd, hogy csak jó műsorok voltak. Amúgy ez szerintem elég drága mulatság, érthető, hogy nem ment 24 órában. A 80-as években még fekete-fehér műsorok is voltak.
máj. 3. 07:37
 18/18 anonim ***** válasza:

Egy olyan korszakról beszélsz, mikor még szombaton fél napot bejártak iskolába, meg dolgozni, plusz a szovjet rezsim miatt bőven több okuk lett volna lázadozni, mégsem tették (egy kivétellel). A Tv egy teljesen új dolog volt, örültek, hogy egyáltalán akkor van, amikor.

Én az a generáció vagyok, akinek a gyerekkorában nem volt internet, mikor hat éves voltam, a szüleim vettek egy számítógépet, és a helyi nerd srác feltelepítette rá a Windows 95-öt, mi meg ültünk előtte, néztük, hogy fut a parancssor, meg jelennek meg az ikonok a képernyőn. Fyi ugyanígy néztük végig, ahogy az automata mosógép mos, akkora szenzáció volt, hogy forognak benne a ruhák, és nem anyám mossa őket a keverőtárcsás hajdúban. Aztán kipróbáltuk. Szüleim rámszóltak, hogy ne netezzek sokat, mert pénzbe kerül. Ha azt mondták volna, hogy hétfőként nincs net, teljesen jól eléltem volna enélkül. Eleve gyakran csak fél órát interneteztem, suli után az internet-kávézóban, és azt is arra használtam, hogy megetessem a tevéim a Teveclubbon, meg neveljem a kutyáim az Ebneveldén, aztán hazamentem busszal, úgy, hogy se zeném nem volt, se semmi, amivel elfoglalhatnám magam, általában néztem ki az ablakon, és olyan szcenáriókat forgattam le a fejemben, amik sosem fognak megtörténni. Odahaza meg úgy volt internet, ha odaültem a családi géphez, amin mindenki látta, hogy mit csinálok, szóval inkább nem ültem oda, vagy ha igen, akkor max. passziánszoztam rajta.

máj. 3. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!