Aszexuális....ebben a #10-nek igaza van.
Egyébként, megeshet, hogy senki nem tetszett eddig akivel találkoztál.
De az, hogy senki külsőre sehol nem tetszett, nem tartasz szépnek, vagy jóképűnek azzal van baj, és kissé hihetetlen is.
Vegyük az internetet, vegyük bármelyik színészt, társkeresőket, több millió ember....
Senki nem tetszik a világon?
Keress egy embert a neten aki tetszik.
Ha valóban egy lélek sincs akkor van baj.
#11 ó, de persze külsőre úgy tetszettek meg emberek, hogy nahát, ő aztán igazán szép, személyiségileg nagyon nem vonzódtam 1 éve senkihez, akivel úgy gondoltam, tényleg szívesen párkapcsolatba lépnék vele vagy csak kavarnék.
Színészek közül volt egy új, aki nagyon megtetszett, de hát az nem olyan igazi vonzalom.
Jó de az neked is ugyanúgy megvan, hogy külsőre döntöd el, hogy megismernéd e. Ergo van aki tetszik csak azzal valamilyen oknál fogva nem lehetséges.
Nincs itt szerintem semmi extra különleges probléma.
Akit megismertél volna azt nem lehetett, akit meg megismerhettél volna az meg nem tetszett.
Ezt az egy évnyi tapasztalatot nem aszexuálisnak mondanám, hanem inkább aromantikusnak. Ha hallgatsz rám akkor ez az egy év semmit sem jelent, ez most egy ilyen időszak, ennyi.
“nem nagyon szoktam szexről fantáziálni idegenekről, nekem ehhez az kell, hogy ismerjem a személyiségét.” Akkor ez alapján az aszexualitás kilőve. Maradt az aromantizmus. Ez most egy átmeneti állapot szerintem.
Hát te írtad:
“ személyiségileg nagyon nem vonzódtam 1 éve senkihez, akivel úgy gondoltam, tényleg szívesen párkapcsolatba lépnék vele vagy csak kavarnék”
Az aki aromantikus, ő nem képest romantikus értelemben vonzódni más emberekhez.
Ha eddig alloromantikus voltál (alloromantikus az aki érez romantikus vonzalmat, az lényegtelen, hogy melyik nem(ek) iránt. Az a lényeg, hogy érez romantikus vonzalmat. Ilyen pl.: heteroromantikus, biromantikus homoromantikus, pánromantikus stb.) akkor ez szerintem csak egy átmeneti állapot, változhat. Persze az is lehet, hogy ebben az egy évben nem találkoztál olyan emberrel akihez vonzódtál volna romantikusan.
Én személy szerint egy ideig aromantikusnak tartottam magam (csak néhány hónapig) mert senki sem volt akihez vonzódtam volna romantikusan (talán 2 évig volt). De aztán rájöttem, hogy én eltudom magamat képzelni egy emberrel romantikus kapcsolatban és ez a gondolat nagy is tetszett csak abban az időszakban senki sem volt akihez vonzódtam volna. Aztán bejött a képletbe egy ember akihez valami romantikusat éreztem és már nem volt kérdés, hogy aromantikus vagyok-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!