Nem érzem magaménak a saját generációmat, miért van ez?
A legnagyobb problémám az, hogy elmondani nem tudom, mennyire nem szeretem a generációmat. Nem bírom nézni, ahogyan a suliban olyanokkal vagyok körülvéve, akik egész álló nap nyomják a telefont, s már anélkül nem tudnak egy normális, értelmes beszélgetést kezdeményezni. A baráti körömben is mindenki ilyen, amikor nincs a telefon a kezükben, nagyon jól eltudunk beszélgetni, de az meg ritka, csak úgy tudnak legtöbbször beszélni, ha a kezükben van a telefon és görgetik a tiktokot meg az instagramot.
Én nem tudok ezzel azonosulni, számomra végtelenül unalmas és csak az időmet rabolja. Jobban szeretek olvasni, vagy órákon át zenét hallgatni, nem pedig a telefonom lógni.
Olyan rossz látni, ahogyan körbenézek az osztályban, a barátaim között, vagy csak egy közlekedési eszközön, és mindenki a közösségi médián pazarolja el az értékes idejét, és ez zavar.
Nem akarom magamat "különlegesnek", vagy sajnáltató típusnak beállítani, de semmivel nem tudok azonosulni, amivel ők. Inkább éltem volna a 80-as években, ahol jó zene ment, nem volt internet és mindenki a barátjaival/haverjaival lazult. Egy elveszett rockernek mondanám magam, mostanában többször megkérdőjeleztem, hogy miért ebbe a generációba születtem bele, de hát nyilván nem kapok rá választ.
Ha esetleg valaki ugyanígy érez, írjon ide, vagy akár privátban, mert szeretnék hozzám hasonló emberekkel beszélni, akikkel azonosulni tudok
17/L
Szia! Sajnos én pont a háromszorosa vagyok korban a tiednek és pasi is vagyok, de kérlek, ne vedd vénkecskés tolakodásnak a kommentemet!
Magam is így voltam fiatalon, pedig én az a generáció vagyok, aki eddig többet élt net nélkül, mint vele, de pl fiatal koromban is volt sok olyan marhaság, amiben nem tudtam azonosulni a korosztályommal. Aztán telt-múlt az idő és ma megint ez a helyzet. A korombeli emberek el vannak foglalva a családjukkal, sokaknak már unoka is van, én meg úgy 26-30 körülinek érzem magam és sokkal jobban szót értek azzal a korosztállyal, mint a magamével.
Az ennyire kóros telefonbuzériát én sem értem. Nekem is van iPhone-om, azon minned, még tiktok és insta is és aktívan használom őket. Amikor egyedül vagyok. Ha társaságban vagyok, akkor nem érdekel, max a munkámból kifolyólag olyankor is ránézek a mailekre, messengerre.
Szóval ne sajnáld, hogy ilyen vagy, szerintem jó különcnek lenni.
Üdvözöl egy tiszteletbeli boomer. (Azért tiszteletbeli, mert a korom miatt az lehetnék, de amúgy qrvára nem vagyok olyan) :)
"Olyan rossz látni, ahogyan körbenézek az osztályban, a barátaim között, vagy csak egy közlekedési eszközön, és mindenki a közösségi médián pazarolja el az értékes idejét, és ez zavar."
Képzelem, ahogy lefitymáló dolgokat gondolsz rólam, miközben a metró vagy első ajtós busz felé haladva épp a BudapestGO alkalmazást nyitom meg, hogy bemutassam a bérletemet az ellenőrnek, vagy járművön ülve előkapom a telefont szintén ebből a célból, mert látom, hogy ellenőrök szálltak fel. :-) De lehet, hogy épp azt egyeztetem messengeren apámmal, hogy mikor megyek hozzájuk. Vagy lehet, hogy éppen egy kötésmintát vagy horgolásmintát tanulok videón keresztül. Esetleg vásárlást intézek, vagy kifizetem a számláimat, vagy útvonalat keresek. Sőt, olyan is van, hogy éppen dolgozom a telefonomon, mert az a munkaeszközöm is. Ezt mind lehet okostelefonon, és fel sem soroltam mindent, ez csak a töredéke.
Annyira jó, hogy vannak ezek a kütyük, és van miért felszínesen megítélni másokat. Neked ez miért jó?
Majd kinövöd...
25-30 éves kor fölött nemigen hallod az emberektől ezt a "rossz korba születtem :(" panaszt, tini korban viszont sokan érzik így.
Én 29 éves vagyok, és amikor annyi idős voltam mint te, én is úgy éreztem hogy hú de más vagyok, mint a többiek. Több mint egy évtized után viszont nosztalgiával gondolok vissza a tini éveimre😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!