Miért kívánjuk, hogy jóétvágyat?
Sosem értettem, de hát ha így diktálja az illem akkor tegyük ezt.
Nincs semmilyen pozitív hatása, illetve az elmulasztásának negatív hatása sem. Ha a társadalom 0%-a kívánna jóétvágyat a másiknak pontosan semmivel sem lenne másabb a világ.
Mint ahogyan a kérdésre adott válaszoknak sem lesz semmilyen jelentősége, mert úgyis minden a régiben marad.
Ez nem olyan mint, hogy meg hal valakid és: őszinte részvétem. B*zdmeg egész életedben eszel, naponta is többször. Mint ahogy ha wc-re sem mész kívánnak jó sz*rást.
Néha szoktam hülyeségeken agyalni, olyan dolgokon amit nem értek :D
Ha valaki figyel a környezetére és ilyen "small talk"okkal tudatja vele hogy érdekli mi van vele, azt tartják kedves embernek. Aki tényleg kedves, az szerintem nem valamilyen céllal, határozott szándékkal kíván jó étvágyat, egyszerűen csak ösztönből jön neki. Akinek nem, annak meg nem kellene erőltetnie.
Igazából az illemtan könyvet átnevezhetnénk a "hogyan érjük el szerep játékokkal, alakoskodással hogy kedves embernek tartson a környezetünk, akkor is ha egyáltalán nem vagyunk azok" címre.
Ez ilyen régi szokás, hogy "Nem akarlak bántani", így jelzem, hogy elfogadlak a közelemben/a közösségemben.
Amúgy valóban semmi értelme sincsen, csak alakoskodás a lényege.
A kézfogás meg arra szolgált hogy megbizonyosodjanak, fegyvertelenül és békés szándékkal érkeztek a felek! Ez milyen hülyeség már! Ráadásul semmi garancia arra, hogy aki MA kezet fog veled, az holnap nem fog ártani neked!
"Itt a kezem, nem disznóláb!"
A "disznóláb" amúgy egy fegyver volt a 17. században!
A kézfogásnak ma is van jelentősége. Sok kutatás bizonyította, hogy nyitottabbá, elfogadóbakká, kevésbé védekezővé válunk azokkal szemben, akikkel fizikai kontaktusba kerültünk.
Nem a hagyományok miatt ragaszkodnak még sokan hozzá, hanem mert működik.
Amennyire én tudom, üzlet kötői, vezetői... tréningeken is tanítják hogy fontos és nem kihagyható tárgyalások előtt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!