Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Kezdek az alkohol és a cigi...

Kezdek az alkohol és a cigi függő lenni? 19 L

Figyelt kérdés

Kb egy hete minden reggel iszok egy pohár bort éhgyomorra ugy kezdem a napot.( Régebben is volt, hogy ezt csináltam pár hétig ,de utána nem kattogtam rajta, hogy de jo lenne megint inni) Aztán megiszok egy kávét és elszivok egy cigit. Aztán a nap tobbi részében e-cigit szivok és délután megiszok még 1 kávét aztán este már azon gondolkodok, mien jo lesz holnap reggel megint inni.

Ma reggel pl, sirva ébredtem nem tudtam mi a bajom. Kimentem meghuztam titokban apám boros üvegét és már nem is volt rá fél orára semmi bajom.

Sok stressz ér mostanában.

2023. aug. 21. 09:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
59%

#9 semmi gond, nem bántottál meg azzal, hogy alkesznak nevezel, csak mert céloztam rá, hogy nem lafit iszok, mint a mai fiatalok. Te komolyan gondolod ezt?

Minőségi = fontosabb a bor íze, mint a mennyisége, nem kell ezt túlagyalnod, mert láthatóan nem megy számodra.

A tömény nem jön be, sose töményeztem, se a sör, szóval szerintem dől az állításod, bár az is fix, hogy hosszútávon egy idő után tényleg nő a mennyiség, mert hozzászokik a szervezet. Nekem a napi 1 palack a covid óta alakult ki 1-2 pohárról indulva. Igen, kicsit sok, na és?!

Nézd, ha ez neki örömet okoz, nem fogom lebeszélni semmiről.

Itt a gyakorin mindenki úgy tekint az alkoholra, mintha ördögtől való lenne, és ismeretlenül is alkoholistáznak mindenkit, aki nem vizet vedel egész nap, ahogy ők. Ez a beképzeltség netovábbja, és a válaszolók 99%-a a saját megszokásait próbálja ráerőltetni mindenki másra folyamatosan. Szóval a lebeszélésre lesznek még ezren, ne ezen sajnálkozz, inkább az a kiábrándító, hogy egyáltalán egy nő arra az elhatározásra jut, hogy a pohár után nyúl a stressz miatt, és nem élvezetből teszi.

2023. aug. 21. 22:45
 12/13 Senior Séf ***** válasza:
100%

"De még letudok állni?"

Akaraterő kérdése. Én 33 évesen álltam le, amikor már az árvák könnyét is megittam volna, ha butít. Eleinte menedzseralkoholista voltam, aztán már minden estére be kellett rúgnom, hogy béke legyen. Inkább ne süllyedj mélyebbre. 31 éve szoktam le, és azóta se merek inni,mert hamar a lejtőn találnám magam.

2023. aug. 22. 14:52
 13/13 anonim ***** válasza:
Egy het alatt nem leszel fuggo, ez egy hosszu tavu mese. Meg van idod abbahagyni minden szintu nehezseg nelkul, az egyetlen problema az lehet h bemagyarazod sajat magadnak h nem tudsz leallni, ami persze nem igaz
2023. aug. 25. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!