Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tegyek, ha az alkohol...

Mit tegyek, ha az alkohol veszélyezteti a munkahelyem? Pszichológiailag? Úgy érzem, nagyon kezdek függő lenni. Bárban dolgozom. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

2016 karácsonya után kezdtem el rendszeresen alkoholt inni.

2016 előtt évi 3-4 alkalom volt max, volt hogy szilveszterkor se ittam egy pohár pezsgőt!!!

--------------

2016tól kezdve, egyre inkább csak nőtt az alkohol (vodka, és kísérőként sör) mennyisége, amit megittam

Majd a gyakoriságok száma is... 2017 elején például heti 1-2 alkalom volt, 2017 júniusában (vizsgaidőszak után) egyre több és több, nőtt a gyakoriságok száma.

2017 nyarán pl. 2 kisvodka 0,8-1 dl, és 2 sör volt

2018 nyarán: 1-1,2 vodka, és 3-4 sör

Most jelenleg itt vagyok... kb. 1 dl vodka, vagy több, és 3-4 sört megiszok mellé...

és már nemcsak azt a laza "feelinget" keresem, amit a pia okoz, hanem rendesen be is akarok rúgni, néha felejteni akarok, néha van magánéleti gondom, szomorú vagyok minden egyéb...

anno csak azért kellett, hogy kicsit lazítsak...

Elkezdtem:

piával takarítani pl... néha nagyon sok nyűg a házimunka, 2 óra is akár (porszívó, takarítás, szemét levitele, polcok letörlése, mosás, néhány ruha csak lavorban kimosva, kiöblítve, stb stb)

és elkezdtem alkohollal megcsinálni a teendőim... nyilván nem a 2. óra végén csinálom a vasalást, pl, de az elején simán mintha még józan lennék...

vagyis mindenre ügyelek, hogy ne törjek össze semmit

és az elején pl. az első 1-1,5 órában jobb kedvű vagyok, lazább, fizikailag is könnyebben megy pl a porszívó

zenét is hallgatok...

néha a bevásárlást a városban is 1 feles és 2 sör után csinálom meg

(Mikor sok dolog kell: pl. gyógyszertárba menni, trafikba is, sparba, ügyet intézni, t-mobile, vagy egyéb tartozékok, lakásba valami pl. ikea, ez így kb. 5-6 bolt, és vhogy könnyebb..)

Tudom, ez már önmagában is baj, de ehhez még hozzájön hogy bárban dolgozok, és gondolom pszichológiailag is rátesz egy lapáttal, hogy napi szinten látok embereket inni, vagy sört csapolni...

nyilván munka alatt nem iszok!!!

az állásomat nem kockáztatom

de utána akár, ha lejár a munkaidő, bezárunk, kassza leszámolva, minden ok

a srácok gyakran megisznak 1 sört, és hát én is...

egyedül élek. nincs amolyan "kontrolltényező" hogy a barátommal este együtt filmezek vagy valami, nincs pasim... egyedül élek, a szüleim vidéken élnek.

-----------

Úgy érzem, az alkohol kezdi veszélyeztetni a munkám...

tegnap megint ittam, és ma úgy éreztem, hogy nem is tudnék bemenni melózni, mert az összes idő alatt ittas / piálós embereket látnék... ha nem is full részeget, de jókedvű embereket...

és ez így szörnyű..

hogy neked meg vannak magánéleti gondjaid, szomorú vagy, az alakommal is van bajom

(nem úgy sikerült a fogyókúra ahogy akartam, kövérnek érzem magam)

szeretnék egy pasit, az sincs, nincs szerelem az életemben pedig nagyon szeretnék

barátaim sincsenek nagyon (1-2, de másik városban élnek) ritkán találkozom velük

én 24 éves lány vagyok

mit tegyek?

úgy érzem, hogy az alkohol (illetve az hogy rendszeresen elkezdtem inni) veszélyezteti a munkámat.

Nagyon jó munkahely, többé-kevésbé szerethető főnökkel, és jó fizetéssel, barátságos munkakörnyezet

nem akarom otthagyni. mit tegyek??

24/l

(a szüleimnek nem akarom elárulni hogy függő vagyok!!!)

2018. szept. 22. 00:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj hogy ez már nem csak a munkahelyed, de az egészségedet és a jövődet is veszélyezteti.

Hiába jó a munkahely, a főnök, meg a fizetés, ha közben rámész...

Én a helyedben mininum nézelődnék, hogy milyen egyéb lehetőségeim vannak.

2018. szept. 22. 02:41
 2/11 anonim ***** válasza:
Ne igyál.
2018. szept. 22. 04:29
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem az alkohol, hanem te magad veszélyezteted munkahelyed!

Saját döntéseden múlik, hogy iszol-e vagy sem, az alkohol nem mászi ellenkezésed ellenére beléd.

2018. szept. 22. 07:14
 4/11 anonim ***** válasza:
52%

Ez bizony már alkoholizmus. Próbáld meg még most letenni mert később már nagyon nehéz, vagy lehetetlen.

Mint írják magadat veszélyezteted vele, majd ezzel te a munkahelyedet az egzisztenciád.

Aztán ha egyszer kirúgnak a munkából onnan már nincs megállás. A hajléktalanok szinte mind így kezdi.

Nincs munka, nincs pénz .

2018. szept. 22. 07:33
 5/11 anonim ***** válasza:

nem tudom nálunk vannak e anonim alkoholisták de hasonló fórumok, találkozók biztosan vannak

vedd fel velük a kapcsolatot neten keresztül

aki meg azt tanácsolta hogy csak tedd le a piát, meg ne igyál az kB olyan tanács mintha azt mondanád a szegénynek hogy ne legyen szegény és ennyi.

2018. szept. 22. 07:41
 6/11 anonim ***** válasza:
Keress fel egy addiktológust, minél hamarabb, közben kezd el munkálkodni azon, hogy minél kevesebbet igyál, (mert tudom, hogy egyik napról a másikra nem lehet abbahagyni), aludj eleget, sportolj és táplálkozz megfelelően, hogy az alkohol káros hatásait ellensúlyozni tudd.
2018. szept. 22. 07:43
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Huhh mintha magamat olvasnám, csak lányba. Annyi különbséggel, hogy én már olyan stádiumba kerültem, hogy kezdett széthullani az életem.

A barátnőm elhagyott, a munkahelyemet elvesztettem, a jó lakásomat is, amiben imádtam lakni, mert nem volt egyszerűen pénzem fizetni az albérletet. Rengeteg pénzt költöttem el.

Realizáltam, hogy mi miért van, épp ezért én teljesen le is álltam vele. Muszáj is volt, mert majdnem csöves lettem 25 évesen, barátaim rángattak ki a szarból.

Még az a szerencse drogokat nem használtam...

Mindegy, leálltam, és láss csodát helyreálltam, viszonylag elég hamar. Tehát abba lehet hagyni, ha valaki igazán akarja, és meg lesznek a pozitív hatásai.

Szóval normalizálódtak a dolgok, lett új albérletet, új munkám, és pénzem is volt hónap végén. Akkor jött az újabb pofon az élettől, nem megyek bele, nem ez a lényeg, de megvolt a régi jól bevállt gyógyszer, alkohollal eltompítani az agyamat, esténként fejhallgató fel, zene be, és minél hamarabb beb.szni hogy legyen időd kicsit pihenni reggeli kelés előtt.

Különben semmi értelme, mert részegen is ugyanúgy agyalok, a problémákat nem oldom meg, sőt csak okozok újakat, engem már rég nem dob fel a pia, még ha szórakozóhelyen, vagy haverokkal vagyok sem. És nálam nincs ilyen, hogy elkezdek takarítani, ott szarom le a szobamat, ha kupi van, ha nincs.

Szóval megint kezd kihullani a kezemből minden, veszélyben van a munkahelyem, megint nincs pénzem, és ha ezt a szobát nem fizetem, innen másnap mennem kell, ez olyan mint valami körforgás. Ha nem állok le megint, akkor nagy bajban leszek. És te is amúgy, meg mindenki.

Nem szabad piaval megpróbálni megoldani a gondokat, felejteni, valakit, valamit, tulélni egy szar időszakot, vagy bármi baj is legyen, az nem segít sajnos.

Kérdező meg állj le mielőtt nálad is elkezdenek jönni a nagyobb gondok is, mert az borítékolható hogy lesz. Amolyan diszcsomagolásként a pia mellé. Főleg ne igyál rövidet, a füvet ki se próbáld ha még nem tetted.

Nehéz lesz, de sikerülni fog. Főleg egyedül nehéz, én is teljesen egyedül vagyok, nincs senki akihez beszélgethetnék, aki segítene, csak az üres szoba vár amikor hazaérek.ezért is jöttem fel erre az oldalra. Ez is megnehezíti a dolgot, én teljesen átérzem a dolgot, megértelek, szóval te is értsd meg, hogy ennek nem lesz jó vége.

26f

2018. szept. 22. 09:48
 8/11 anonim ***** válasza:

Kicsit olyan mintha a munkádra akarnád fogni, amiért iszol, pedig az a legkisebb tényező, ez saját magadnak a döntése, és neked is kell eldöntened hogy leállsz vele.

Én akkor kezdtem sokat inni amikor a legpocsékabb munkahelyemen dolgoztam. A kollégáknál nagyobb g#ciket nem lehetett találni, a munka értelmetlen volt és tőlem nagyon távol is állt. Volt hogy munkában is ittam. Borzalmasan voltam, az se érdekelt, hogy élek-e vagy halok.

Arra akarok kilyukadni, hogy érdemes megnézned az életed, hátha el próbálsz ezzel leplezni valamit, pl. a magányod (ezt te is kiemelted).

2018. szept. 22. 10:03
 9/11 anonim ***** válasza:
5. Te nagyot tévedsz, mert elehet tenni a piát csak akarni kell.
2018. szept. 22. 10:32
 10/11 anonim ***** válasza:
* le lehet
2018. szept. 22. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!