Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tegyek, ha az alkohol...

Mit tegyek, ha az alkohol veszélyezteti a munkahelyem? Pszichológiailag? Úgy érzem, nagyon kezdek függő lenni. Bárban dolgozom. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

2016 karácsonya után kezdtem el rendszeresen alkoholt inni.

2016 előtt évi 3-4 alkalom volt max, volt hogy szilveszterkor se ittam egy pohár pezsgőt!!!

--------------

2016tól kezdve, egyre inkább csak nőtt az alkohol (vodka, és kísérőként sör) mennyisége, amit megittam

Majd a gyakoriságok száma is... 2017 elején például heti 1-2 alkalom volt, 2017 júniusában (vizsgaidőszak után) egyre több és több, nőtt a gyakoriságok száma.

2017 nyarán pl. 2 kisvodka 0,8-1 dl, és 2 sör volt

2018 nyarán: 1-1,2 vodka, és 3-4 sör

Most jelenleg itt vagyok... kb. 1 dl vodka, vagy több, és 3-4 sört megiszok mellé...

és már nemcsak azt a laza "feelinget" keresem, amit a pia okoz, hanem rendesen be is akarok rúgni, néha felejteni akarok, néha van magánéleti gondom, szomorú vagyok minden egyéb...

anno csak azért kellett, hogy kicsit lazítsak...

Elkezdtem:

piával takarítani pl... néha nagyon sok nyűg a házimunka, 2 óra is akár (porszívó, takarítás, szemét levitele, polcok letörlése, mosás, néhány ruha csak lavorban kimosva, kiöblítve, stb stb)

és elkezdtem alkohollal megcsinálni a teendőim... nyilván nem a 2. óra végén csinálom a vasalást, pl, de az elején simán mintha még józan lennék...

vagyis mindenre ügyelek, hogy ne törjek össze semmit

és az elején pl. az első 1-1,5 órában jobb kedvű vagyok, lazább, fizikailag is könnyebben megy pl a porszívó

zenét is hallgatok...

néha a bevásárlást a városban is 1 feles és 2 sör után csinálom meg

(Mikor sok dolog kell: pl. gyógyszertárba menni, trafikba is, sparba, ügyet intézni, t-mobile, vagy egyéb tartozékok, lakásba valami pl. ikea, ez így kb. 5-6 bolt, és vhogy könnyebb..)

Tudom, ez már önmagában is baj, de ehhez még hozzájön hogy bárban dolgozok, és gondolom pszichológiailag is rátesz egy lapáttal, hogy napi szinten látok embereket inni, vagy sört csapolni...

nyilván munka alatt nem iszok!!!

az állásomat nem kockáztatom

de utána akár, ha lejár a munkaidő, bezárunk, kassza leszámolva, minden ok

a srácok gyakran megisznak 1 sört, és hát én is...

egyedül élek. nincs amolyan "kontrolltényező" hogy a barátommal este együtt filmezek vagy valami, nincs pasim... egyedül élek, a szüleim vidéken élnek.

-----------

Úgy érzem, az alkohol kezdi veszélyeztetni a munkám...

tegnap megint ittam, és ma úgy éreztem, hogy nem is tudnék bemenni melózni, mert az összes idő alatt ittas / piálós embereket látnék... ha nem is full részeget, de jókedvű embereket...

és ez így szörnyű..

hogy neked meg vannak magánéleti gondjaid, szomorú vagy, az alakommal is van bajom

(nem úgy sikerült a fogyókúra ahogy akartam, kövérnek érzem magam)

szeretnék egy pasit, az sincs, nincs szerelem az életemben pedig nagyon szeretnék

barátaim sincsenek nagyon (1-2, de másik városban élnek) ritkán találkozom velük

én 24 éves lány vagyok

mit tegyek?

úgy érzem, hogy az alkohol (illetve az hogy rendszeresen elkezdtem inni) veszélyezteti a munkámat.

Nagyon jó munkahely, többé-kevésbé szerethető főnökkel, és jó fizetéssel, barátságos munkakörnyezet

nem akarom otthagyni. mit tegyek??

24/l

(a szüleimnek nem akarom elárulni hogy függő vagyok!!!)

2018. szept. 22. 00:41
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Mindent le lehet tenni, a cigit, a piát, a súlyos drogokat is, mindent, csak akarni kell.

Egy ismerősöm is letette a drogokat önszántából, pedig kemény drogos volt.

Ha ennyire hatással van rád a munkahelyed, akkor váltsál, és ne igyál ennyit, mert ezzel saját magadat kezded leépíteni, aztán pedig szép lassan széthullik az életed, az emberi kapcsolataid is tönkremennek, depressziós leszel, stb.

2018. szept. 22. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!