A babaváró buliknak mi értelme van?
A szervező pénzt vagy ajándékokat kap, amivel anyagi haszonban részesül, a meghívottaknak pedig van lehetőségük és ürügyük lerészegedni, kilépni a hétköznapi rutinból.
Gyakorlatilag sajnos erre megy ki a játék.
Régen több gyerek is született.
Egyébként minden szokást valahonnan "importáltunk".
Ami meg egy embernek fontos, az már egy embernek számít. Ettől még a többi ember számára megmarad a joga, hogy ignorálja.
En szeretem az efféle játekokat. Mokasnak is vélem, halloweent is szeretem, kisebb kozosseggel megunnepelni, nem az utcan kopogtatni. De dekoralni, sutni, bohockodni, ezt mind jo dolog.
Persze megértem azt is akinek ez nem a világa, nem is kotelező ilyenket tartani.
Egyszerű: Az ember szeret ünnepelni.
Jóval kevesebb ünnep van manapság, mint régen, pl a középkorban volt
És az ember szereti megünnepelni a mérföldköveket az életben.
ha meg láttál már valaha friss gyerekes családot, hát akkor sejtheted miért nem a születés után ünneplik.... Nem alszanak, folyamatos stresszben vannak az új élethelyzettől, egy merő rumli a lakásuk... Egyszerűen nincs idejük és energiájuk bulit szervezni. A szülés előtt meg van.
A kérdés inkább az, hogy miét zavar, ha egy baráti társaság összejön és ünnepel? Szülinapot is, esküvőt is, de még a temetést is megünneplik, akkor ezt miért ne ünnepelnék?
Egyébként mindenki úgy írja, hogy pénz meg ajádnékok, mintha amúgy annyira bevett szokás lenne hülyére halmozni az ifjú szülőket ajándékokkal meg pénzzel:D
Általában csak simán összegyűlnek, esznek-isznak, játszanak oszt annyi, vagy batyusbál jelleggel, vagy pl mindneki fizeti a maga által rendelt pizzát. Meg nyilván a szervező pár is várja a vendégeket valamivel. Dehát ez egy házibulin is így van alapból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!