Kifordult magából a szomszédom miután a babavárón nyerészkedett?
Egy egyszerü, rendes családról volt szó, bírtuk öket. Volt hogy együtt grilleztünk, barátkoztak a gyerekek napi szinten. Csokkal vették a lakást meg hitellel, sokszor panaszkodtak milyen nehéz az élet, turiból öltöztek. Mondjuk ez lehetett volna jel, hogy az olcsó pepco vagy hasonló helyett inkább turis márkás holmikat vettek de kinek mi, nem foglalkoztunk ezzel. Sose titkolták, hogy nincs pénzük, sokat panaszkodtak fűnek fának.
Aztán felvették az autótámogatást és kezdtek megváltozni. A 98-as Citroen Xsara után vadiúj autó, állandóan dicsekedtek vele. Aztán utólag tőlük tudjuk, hogy a pasi a babaváróból maradék pénzt bitcoinba tette, többször adott-vett. Jókor volt jó helyen, állítása szerint adózás után 200 milliót csinált 5 millióból. Azóta akkora az arc, hogy alig köszönnek nekünk, a gyerekeiket nem engedik a mienkhez, a pasi úgy jár-kel mintha 100 kiló izom lenne (60 kiló vasággyal, 170 cm) és dinnyét vinne, ezt nem is értem. Azonnal vettek egy új BMW terepjárót és azzal teszik az eszüket. Míg régen beszélgettünk, most már nem, utoljára mesélte a nagy meggazdagodást és hogy ők házat építenek mert nem maradnak a környéken, ők kinőtték ezt már. A lakásukat kiadták most, de azt is gusztustalan stílusban, direkt idegesítve minden más lakót. A bérlő is kritikán aluli. Az egyik szomszéd néninek azt mondták, hogy mivel rájuk a nélkülöző családként nézett mindenki, ezért most a legrosszabb, bulizós bérlővel megszivatják a szomszédságot. Állítólag gúnyosan nevettek is. Nagyon meglepődtem ezen! Én utoljára amikor láttam őket, akkor gúnyosan integettek a kocsiból lelassítva. A nagy meggazdagodásuk óta a gyerekeik is elfelejtettek köszönni.
Miért váltja ki ezt egy kis pénz? 200 millió nem az a tétel szerintem. Miért viselkedtek így? Amikor mi mindig segítettünk nekik, sose néztük le őket. Tényleg nem! Mi se vagyunk húde gazdagok amúgy, pont kijövünk, pepcoból, lidlből öltözünk, 12 éves a kocsink. Valahol szomorúak vagyunk emiatt, rosszul is esik, hogy így viselkedtek amikor mi a bizalmunkba vettük őket. Még közös nyaralás is tervbe volt véve előtte. Hogyan kellett volna ezt kezelni?
Azért is kérdezem, mert a feleségem húga elkezdett meggazdagodni a munkája által és hasonló viselkedés indult el náluk is. Jó lenne ezt lekezelni valahogy.
A pénz sok embert kifordít magából. Vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy lepattan róluk az álarc, és te megláthatod az igazi arcukat.
És ha vígasztal: az ilyen emberek hamar ugyanott találják magukat, ahonnan elindultak. És az nekik nagyon fog fájni.
#1 Így van. A hirtelen meggazdagodással az a gond, hogy nincs meg az az időszak, folyamat, ami alatt megtanul az ember bánni a sok pénzzel. Nagy házat vesz, drága autót, de nem tudja, hogy ezeknek a fenntartási költsége is iszonyat sok, a saját keresetéből nem engedhetné ezt meg, nem tudná fedezni. Így hát fizeti a nyert pénzből amíg tudja, meg nyilván megpróbál majd megint valami okosságba fektetni és könnyű pénzt szerezni, csakhogy a tőzsdén nagyot is lehet bukni és attól, hogy egyszer szerencséje volt, még nem tanult bele a szakmába. Szóval gyorsan és nagyon eladósodik majd, elkezd kamatozni a hitel is és pikk-pakk odakerülnek, hogy elárverezi a bank mindenüket és mehetnek a rokonokhoz lakni (ha ők még szóba állnak velük), ha nem szeretnének az utcán élni.
A kérdező szomszédainak nagyon jó esélyei vannak erre, mivel semmi alázat, semmi ésszerűség nincs bennük. Szóval ha ez vígasztal téged Kérdező, ők nagyon hamar pofára fognak esni és hatalmas sz.rban fogják találni magukat. A te részedről ehhez csak türelem kell.
"Mondjuk ez lehetett volna jel, hogy az olcsó pepco vagy hasonló helyett inkább turis márkás holmikat vettek de kinek mi, nem foglalkoztunk ezzel"
Ezt nem értem, megmagyaráznád? Úgy hangzik, hogy a szomszédaid az általad meghatározott bolt helyett másutt vásároltak maguknak, de te nagylelkűen felülemelkedtél ezen, és elnézted nekik.
Egy csomó olyan dolgot írtál le a szomszédok életéről, amihez igazából a világon semmi közöd nincsen, sőt, nem is befolyásolja a te életedet semmiben.
Szerintem arra gondolt, hogy a pepcos új, olcsó, de ugye "gagyi" noname, ezért inkább választottak használt, turis cuccokat, de az mindenképpen márkás legyen.
Ha valóban igaz a sztori, sajnálom a gyerekeket, hogy ezt a mintát látják.
Egyszer fent, egyszer lent!
Ne te érezd magad rosszul, hogy nem mélyült el a kapcsolatod egy ilyen szaralakkal, - inkább örülj neki és mosolyogj!
Attól izzik az agyuk az ilyen lelki torzszülötteknek, ha semmibe veszik a vergődésüket. Találkoztok, - nagy mosoly! Panaszra póker arc, - majd nagy mosoly! Hőszigeteled bélsárral aztán leves!
A ruhával kapcsolatban az van amit a 7-es írt. Nem értettük, hogy aki ennyit panaszkodik a pénzről, az miért veszi meg az olcsó új ruha helyett, a kicsit drágább, de használt, divatos, nagy márkajelzésűeket. Miért fontos valakinek, hogy nagy márka logója virítson rajta? Bár most már azután, hogy az első dolguk volt BMW terepjárót venni, értjük.
Valószínűleg igen, el fogják szórni a pénzt és újra panaszkodni fognak ha így folytatják. Nincs bennem emiatt káröröm, csak rosszul esik hogy bizalmat adtam nekik, időt szántam rájuk, védtem őket másokkal szemben, aztán ez lett a hála. Megrendült a bizalmam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!