Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mitől van most munkaerőhiány...

Mitől van most munkaerőhiány a vendéglátás szektorban? (Nem arra vagyok kíváncsi, aki szerint mert eddig nyerészkedtek, hiszen mikor nyerészkedtek is volt munkaerő. Most meg hogy sokat fizetnének, nincs?)

Figyelt kérdés
2022. máj. 29. 10:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
93%

mert akinek csöpp esze van

az

a) elment külföldre

b) elment totál más területre

aki meg marad, az meg is kéri az árát és nagyon helyesen!!

és mondok valamit! ez még csak a kezdet!

2022. máj. 29. 10:26
 2/15 A kérdező kommentje:

Amit írsz, az a munkaerő hiányt magyarázza.

A kérdés arra vonatkozik, hogy most a piac hatására változtak a körülmények. pl volt újságcikk hogy 800 nettót + egyebet adnának. Azt nem értem, hogy míg kihasználós volt, addig csinálták most meg hogy jók a körülmények nem? Nem hiszem, hogy ennyit adnának másik szektorban kezdőként, vagy még akár klföldön is (ahol szállást kell fizetni).

2022. máj. 29. 10:31
 3/15 anonim ***** válasza:
96%

"Azt nem értem, hogy míg kihasználós volt, addig csinálták most meg hogy jók a körülmények nem? "

ember. te tényleg ekkora naiv barom vagy? te tényleg hiszed hogy BÁRMI IS VÁLTOZOTT??? Jók a bérek ennyi de ugyanúgy megy a mutyi a be se jelentés a szürke bohóckodás a 2 órára bejelentés és 14 órát dolgoztatás, a se szabi se betegállomány szemétkedés stb.

semmi nem változott!! semmi!! csak egyre kevesebb a kutya aki ezt vállalja és emiatt ugranak a bérek!

2022. máj. 29. 10:35
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Csábíto az ajánlat valóban.

De vendéglátásban, főleg a 800as balatoni témánál nem igen megállás, hanem pörgés.

A mai embernek meg már nincs kedve ennyit melózni, még ennyiért sem.

Inkább elvan a biztos nyugis melóhelyén kevesebbért.

2022. máj. 29. 10:36
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

" főleg a 800as balatoni témánál nem igen megállás, hanem pörgés."

És miért nem vesz fel 1 helyre két embert fele bérrel fele pörgéssel?

2022. máj. 29. 10:38
 6/15 A kérdező kommentje:

3 ne engem barmozz, mert magadról állítasz ki bizonyítványt. Nincs tapasztalatom a szakmában, ezért is kérdezem.

Egyébként ha 800-as fizetést adnak, akkor lehet mostmár "belemennének" a rendes bejelentésbe is, persze nem 800-ért? Meg a műszak alkukba?

4 én ezt értem, csak az fura nekem, hogy régen is nagyüzem volt és még csak nem is fizettek, mégis mentek az emberek. És nem tudom mi az a nyugis melóhely, ahova érdemes volt átmenni vendéglátós tudással-tapasztalattal?

2022. máj. 29. 10:41
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A többség alapvetően hétköznap délelőtt szeretné letudni a munkát, ezért szinte mindenki s 8-4-ig melóra hajt. Vagy legább olyanra, ahol nem kell hétvégén dolgozni.

Főleg kisgyerekes szülők, akiknek nem is lenne hova rakni a gyereket. A vendéglátás meg pont olyan, hogy dolgozni kell hétvégén meg ünnepnapon is meg este, na, hát pont erre nem vágyik senki.

2022. máj. 29. 10:41
 8/15 A kérdező kommentje:
Nem vitattam, hogy rossz/embertelen meló.
2022. máj. 29. 10:43
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

"Meg a műszak alkukba?"

nem, nem mennek bele ez nem alku tárgya. ez MÁR nem.

a buszvezető se kérheti hogy ő vasárnap ne leygen beosztva mert ha ő kéri akkor másnap mindenki azt kéri hiszen ki akar vasárnaop melózni és akkor leáll az ország.

ez nem alku tárgya. ez ilyen biznisz. a bért az egekig srófolhatod, de a hétvégi szar beosztást nem úszod meg.

2022. máj. 29. 10:48
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Jó meló lenne ha a főnök nem baxogatna, kolegák nem nyomnák fel egymást stb, gennyes egy hely a konyha sokszor. Inkább lapátolok egész nap, főnök megjelenik négykor a pénzemmel és annyit mond, ez igen, azt hittem a felével se végzel és még haza is visz, pszichopata lángossütőmaffiózófőnökök meg tanuljanak meg sütni.
2022. máj. 29. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!