Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mitől van most munkaerőhiány...

Mitől van most munkaerőhiány a vendéglátás szektorban? (Nem arra vagyok kíváncsi, aki szerint mert eddig nyerészkedtek, hiszen mikor nyerészkedtek is volt munkaerő. Most meg hogy sokat fizetnének, nincs?)

Figyelt kérdés
2022. máj. 29. 10:22
1 2
 11/15 anonim válasza:
100%
Szerintem sokan nem érzik biztonságban magukat a vendéglátásban a covid óta. Akkor sok vendéglátóhely bezárt, tönkrement, a dolgozókat elküldték. Sokan tarthatnak attól, hogy akár a háború, akár ősztől egy újabb járványhelyzet miatt ez kezdődik elölről. Hiszen folyamatosan veszélyhelyzet van. Ki szeretne egy bizonytalan helyen dolgozni? Akinek családja van, annak az idénymunka ( lásd: Balaton) sem járható út. De ez csak egy vélemény.
2022. máj. 29. 10:52
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2022. máj. 29. 10:56
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ebben az is benne van, hogy a nyári szezon 2-3 hónapig tart. A havi 800 nettó jól hangzik, de ha el akarod osztani a 2,4 milliót 12 hónapra, az havi 200 ezer és hivatalosan nem dolgoztál.

A diákoknak lehet jó alternatíva nyári munkának, de szerintem most akkora a munkaerőhiány, hogy a többség egyetem mellett már dolgozik.

2022. máj. 29. 11:16
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Legtöbben átmentek máshová, és eszük ágában sincs vendéglátózni már.

Plusz a bizalom nagyon megingott a szektorban, nálunk a bankban kérdezték is, hogy ugye nem vendéglátásban dolgozunk, mert arra nem adnak hitelt se.

Plusz gondolom azért a hírek is erősen terjednek a neten, hogy legtöbb hely mennyire borzasztó körülményekkel dolgoztat. Normális ember aki nincs nagyon kétségbeesve miért akarná vállalni ezt?

2022. máj. 29. 11:52
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert nem biztos munkahely mi garancia hogy, nem fujnak fel megint egy betegséget és zárhat be minden.Itt ez a majomhimlö több cik meg hír mint maga a betegszám.
2022. máj. 29. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!