Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ezért miért mondják mentálisan...

Ezért miért mondják mentálisan defektes vagyok, menjek orvoshoz?

Figyelt kérdés
Számomra a beszéd nem több, mint információ közlés, átadás. Nem tudok csak úgy beszélgetni ha nincs mit mondanom, nem tudok pl idöjárásról, celebekről beszélgetni, le is fáraszt az ilyen csevej. Már anyámtól, de kollegától is megkaptam menjen orvoshoz mert ez nem normális ahogy viselkedem irassak fel valami gyógyszert a pszichológussal és kezeltessem ki a defektemet.
2023. júl. 17. 15:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj emiatt. Nekünk kötelező volt egyetemen egy 2 napos program, ami főleg a beszélgetésről szólt. Én nem igazán nyíltam meg, nem vagyok annak a híve, hogy 9 vagy hány vadidegen gyerek előtt azonnal elmesélem az egész magánéletemet.

Volt ott egy lány aki viszont rögtön el is kezdett bőgni, valami olyan bullshit miatt, amit már csak magának találta ki, hogy az probléma.

Ezek után a lány a fejemhez vágta a szünetben, hogy ez az egész szituáció, hogy ő el tudta végezni a feladatot én meg nem akartam beszélni annyit bizonyít, hogy ő felnőtt.

Én a mai napig nem érzem úgy, hogy rosszul tettem volna, hogy nem kaptam szófosást mindenki előtt vagy nem kezdtem el bőgni.

2023. júl. 17. 16:30
 12/20 anonim ***** válasza:
50%
Bírom hogy ha az ember nem szófsó, akkor egyből ufónak nézik.
2023. júl. 17. 17:19
 13/20 anonim ***** válasza:
78%

"A székely bácsi és felesége kinn ülnek a teraszon. Egyszer csak anyuka érdeklődik:

- Te szeretsz engem?

- Persze.

- Csak mert sosem mondod.

- Egyszer mondtam, majd ha változik szólok."

2023. júl. 17. 18:36
 14/20 anonim ***** válasza:
76%

#11 Azért tegyük hozzá, amit elmeséltél az a két véglet. Aki azonnal mindent is elmond meg aki semmit sem mond. A kettő között meg ott van az egészséges ember.

Amúgy nyilván nem mindegy a befogad fél sem. Én magam szeretem a magamhoz hasonlóakkal megosztani a dolgokat, akár hobbi, akár munka, vagy bármi ami hasonló gondolkozás. De mondjuk a rokonaimmal nem tudok és nem is szeretek bájcsevegni a semmiről. Amire nekik az jön le, hogy én vagyok a csendes aki nem tud kommunikálni. Közben meg szimplán nem is akarok velük kommunikálni.

2023. júl. 17. 18:57
 15/20 A kérdező kommentje:

Bocs #7-es de ezzel, hogy

"egyáltalán meg se szólalsz, és ha muszáj, azt is halkan, szemlesütve, láthatatlan szeretnél lenni, rettegsz az emberektől"

rettenetesen mellélőttél, mert egyáltalán nem ilyen vagyok, ha kell akkor kinyitom a számat és kiállok magamért és az minden csak nem halk...

Egyszerűen csak utálok locsogni és ahogy írtam a beszéd nálam az csak információközlés.

2023. júl. 17. 20:11
 16/20 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszi a választ
2023. júl. 17. 20:11
 17/20 anonim ***** válasza:
60%
Azért nem küldenének orvoshoz, mert nem beszélgetsz az időjárásról. Az nem lehet, hogy az anyád és a kollégád, egyszerre ugyanaz miatt hülyék. Valami itt van, amit nem mondasz el.
2023. júl. 17. 20:27
 18/20 A kérdező kommentje:
Utolsó, az a bajuk, hogy nem beszélek ha nincs mit mondanom. Én pedig akkor valóban nem beszélek. Csak úgy nem kezdek el soha beszélgetni ha nincs célom vele (közlés, kérdés), még anyámmal sem.
2023. júl. 17. 20:39
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
Nade semmiről nem szoktál beszélgetni? Napi hírről, munkahelyi eseményről, műsorról a tévében? Azért úgy elég unalmas lehet az élet!
2023. júl. 17. 20:47
 20/20 anonim ***** válasza:
28%

A beszélgetés nem csak információátadás, azon belül is fontos információ átadása.

A beszélgetés kapcsolódás is, szórakozás, emberi kapcsolatok kiépítésére és fenntartására is szolgál, érzelmeket adsz át vele, ha te csak tényeket közölsz, gondolom az a bajuk veled hogy egy faék vagy érzelmileg, nem kötődsz senkihez, csak vagy mint egy robot.

2023. júl. 17. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!