Ezért miért mondják mentálisan defektes vagyok, menjek orvoshoz?
Az embert, többek közt, az emeli ki az állatvilágból, hogy képes a gondolatait megfogalmazni, másoknak átadni.
Ezek a gondolatok lehetnek az időjárás alakulásáról szóló információátadások is.
Akinek erre nincs igénye, ott joggal merül fel valami pszichológiai zavar gyanúja.
Na ez egy gyönyörű példa arra hogy a társadalom egyből hogy reagál ha valaki nem olyan homogén masszát mint a többiek? Menj orvoshoz. Az nem baj hogy téged nem zavar másnak meg nem árt. Menj orvoshoz
Szerintem még jó vagy így
Az autisztikus személyiség zavarosokra is szokták mondani, hogy nem szeretnek csak úgy cseverészni (small talk).
Ennek a cseverészésnek szerintem olyasmi lenne az értelme, hogy méricskéljétek egymás hagulatát, a köztetek rejlő játszmalehetőségeket, nyugtassátok egymást stb. Itt az információ valahogy a verbalitás mögött megy át. Olyasmi mint amikor az ember egy háziállathoz beszél.
Bárcsak ez lenne a legnagyobb gond a világban, hogy néhány ember nem hódol ennek.
Egyébként lehet te is nyitottabb lennél ilyenre más környezetben, társaságban.
Lehet, hogy jelenlegi élethelyzetedben kifejezetten jól jön neked ez a tulajdonság.
Gyanítom, hogy nem az a bajuk, hogy nem szólsz hozzá a celebtémákhoz, ettől még nem küldenek senkit orvoshoz, hanem hogy egyáltalán meg se szólalsz, és ha muszáj, azt is halkan, szemlesütve, láthatatlan szeretnél lenni, rettegsz az emberektől.
Anyádnak üzenem, hogy a pszichológus nem orvos, ebből következőleg nem fog receptet felírni. Szorongásra írhatna gyógyszert pszichiáter, ha szükségesnek látná, de ha te nem látod indokoltnak, akkor úgyse mész el se egyikhez, se másikhoz, ez a te döntésed.
Az égegyadta világon semmi bajod sincsen. Én is mindig utáltam ilyesmiről "beszélgetni", megerőltettem magam, ha nagyon muszáj volt, de utáltam. Gondolom neked is van olyan téma, amiről szívesen beszélgetnél, csak nincs hozzá megfelelő közösség.
A barátaimmal, kollégákkal én teljesen más ember vagyok, mint ismerősökkel vagy idegenekkel. Jópofizni se szeretek, pl boltban, csak azért, hogy beszéljen az ember, semmi értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!