A társadalom/emberiség mennyire van mentálisan felkészülve egy atomháborúra?
Hallani a napi hírekben, hogy már élesítve is vannak az atomtöltetek. Putyin családja már bunkerban van. Zajlanak az atomcsapást szimuláló gyakorlatok. Mindeközben az emberek azt tervezik, hogy hol töltsék a nyarat, kivel. Milyen bútort, kanapét fognak venni. Mikor újjítják fel a családi házukat.
Lehet hogy egy szempillantás alatt a zord hideg télben találnánk magunk egy szál semmiben, ájfon, CS:GO, és más elektronikus okos nyalánkság nélkül. Vajon mennyire vagyunk erre felkészülve?
Atomháborúra?!
Már egy sima covidtól kitört a pánik, lepucolták a boltokat... ha áramszünet van, kitör a pánik azonnal...
Háború? Viccelsz?
Ilyenre senki sem készül. És remélem, nem is fogjuk soha megtapasztalni. Ha igen, akkor majd alkalmazkodunk, ha nem halunk meg rögtön. De én egyenlőre nem erre készülök, hanem élem az életem.
Ha meg háború lesz, akkor szerintem még jobb, ha nem siránkozással töltöm az időmet, hanem élem rendesen, amíg lehet.
Nyilván semennyire, mert LEHETETLEN felkészülni rá. Soha nem történt még ilyen az emberiség történelmében, de azt tudjuk hogy mérhetetlen pusztítást okozna. Mégis hogyan lehetne erre felkészülni?
(Kész szerencse, hogy a leírásod erős túlzás, és 99,9% eséllyel nem lesz atomháború.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!