A társadalom/emberiség mennyire van mentálisan felkészülve egy atomháborúra?
Hallani a napi hírekben, hogy már élesítve is vannak az atomtöltetek. Putyin családja már bunkerban van. Zajlanak az atomcsapást szimuláló gyakorlatok. Mindeközben az emberek azt tervezik, hogy hol töltsék a nyarat, kivel. Milyen bútort, kanapét fognak venni. Mikor újjítják fel a családi házukat.
Lehet hogy egy szempillantás alatt a zord hideg télben találnánk magunk egy szál semmiben, ájfon, CS:GO, és más elektronikus okos nyalánkság nélkül. Vajon mennyire vagyunk erre felkészülve?
Erre nem lehet felkészülni mert nem tudjuk mi történik vagy egyáltalán túl éljük-e...
Remélem ilyen soha nem fog megtörténni, már a háborúnak sem kellett volna kitörni.
Nálunk ma négy órán át áramszünet volt, be is jelentették előre, de elfelejtkeztem róla. Egy k.va kávét nem tudtam lefőzni, mert a főzőlap nem működött, reggelizni nem tudtam, mert a mikró sem működött, internetezni sem tudtam, mert a wifi sem működött.
Háborúban valószínűleg fűtés és víz sem lenne. Semmire nem vagyunk felkészülve.
Fun fact: mikor ideköltöztem, szívbajt kaptam első héten a MoLaRi szirénapróbától. Éjszakás hetem volt, délelőtt 11-kor a legszebb álmomból ébrsztett az a szar, és (bár 2018-at írtunk, az Orosz-Ukrán háború még sehol sem volt), első gondolatom az volt, hogy most gyorsan le a pincébe, aztán leesett, hogy panelban lakom, itt nincs pince, talán a közeli bevásárlóközpont mélygarázsa az egyetlen, ami felé érdemes elindulni, ha meg atomot dobnának ránk, hát nekem három megállót kellene utazni a piros metróval, hogy elég mélyen legyek.
13: Igen, ennyire. De erre nem is lehet felkészülni. Én egyébként remélem, hogy ha egyszer atombombát dobnak a városomra, én ott helyben megpusztulok.
Sokkal jobb, mint eltemetni a barátaim, a rokonai, végignézni, mi lett a szeretett otthonomból, aztán pár év alatt lassan meghalni rákban, vagy a sugárfertőzés miatt. Ezért tartom ezt egy alattomos fegyvernek, akkor már inkább dögöljek meg gyorsan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!