Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért ragad rám mások tikkje?

Miért ragad rám mások tikkje?

Figyelt kérdés

Pl volt egy olyan munkatársam akivel teloban kellett sokat beszélnem es nem egyszer megesett hogy kerdezek vmit nem válaszol azonnal gondolkosik es addig csend van az éterben.

Vagy volt olyan exem aki az orrát piszkálja.

Van olyan ismim aki meg olyan amikor nem tud reagálni bamba fejet vág tátott szájjal.

Aztán ismim gyereke dadog.

Miért ragadnak ezek rám?

Én is elkezdtem ugy válaszolgatni hogy nem azonnal hanem gondolkodok. Egy barátomat meg nagyon irritálta idegesitette de meg is értem engem is idegesít.

Vagy a bamba fej is jön néha a képemre.

Megesik hogy munkahelyen elkezdtem dadogni néha.

És piszkáltam már az orrom is pedig előtte soha az életben.

Alapvezoen empatikus vagyok mások érzéseire a nonverbális kommunikáció által is meg tudom tapasztalni. Tehát aki nem válaszol azt is értem benne addig milyen folyamatok vannak aki meg bambán les megrökönyödve azt is, a dadogós kislányt is át tudom érezni hogy milyen frusztráciok vannak benne mikor előjön.

Azaz annyit tudok magamrol hogy nonverbális ingereket mivel nonverbális, nonverbálisan értek meg empátiával.

De miért tükrözöm ezt vissza a tarsadalomra? Miért épülhetnek a szemyiségembe bele mások rossz szokásai?

És nem is könnyű a felvett rossz szokásokat tudatos önkontrollal kiiktatni.

2023. jún. 14. 06:43
 1/4 A kérdező kommentje:

Jav

Alapvetően mások érzéseit a nonverbalis kommunikációval is tudom érteni, átérezni.

De valahogy rám is ragad és használni is kezdem ezeket nem tudatosan

2023. jún. 14. 06:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Amiket felsoroltál, azok teljesen szokványos dolgok, amik minden embernél előfordulhatnak akkor is, ha nem jellemző rájuk. Az agy vicces dolog tud lenni, néha "kikapcsol", vagy túlpörög, ami eredményezhet dadogást, bambulás, de még gondolkodó csendet is. Az orr piszkálós dolog meg egyenesen röhejes kifogás. Te próbálod bemesélni magadnak, hogy "beléd épül mások rossz szokása". Ugyanolyan ember vagy, mint 8 milliárd másik, képes vagy alkalmazkodni, átvenni viselkedésbeli dolgokat és ugyanúgy lelassul vagy túlpörög a te agyad is. Nem kell többet belelátni, mint ami.
2023. jún. 14. 16:54
 3/4 A kérdező kommentje:

Nem bemesélem.

Soha nem kellett gondolkodnom ha kollega engem kerdez nem voltam soha orrpiszkálos meg dadogós sem. De te biztos jobban ismersz.

2023. jún. 14. 17:15
 4/4 anonim ***** válasza:
Akkor megszállt a szentlélek. Teljesen hihető.
2023. jún. 14. 19:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!