Egyik barátnőm anyukája ellökött magától amikor köszönni akartam neki. Jogosan vagyok rá kiakadva?
Van egy barátnőm aki kazahsztáni, a férjem egyik barátján keresztül került bele a társaságunkba. Elején nagyon zárkózott volt, tartotta a 3 lépés távolságot amikor köszönés-üdvözlésre került a sor de évek alatt feloldódott és nagyon közvetlen, ölelkezős csajszi lett. Amúgy ő és a családja nem tipikus kazah kinézetű, a felmenőik kelet európaiak.
A férjemmel összeházasodtunk, és másnap elmentünk a családjához afterpartyra. A lagzi vendégeinek többsége is még jelen volt. Sokan ilyenkor adták át a nászajándékaikat.
A kazahsztáni barátnőm elhozta az anyukáját is, mert pont látogatóban volt Magyarországon és nem akartak sok időt külön tölteni.
A baráti társaságunk összeállt egy csoportba és kaptunk tőlük egy nagyobb, személyes ajándékot aminek nagyon megörültem. Elkezdtem őket sorjában megölelni és megköszönni az ajándékot. A sorban ott állt barátnőm anyukája is, akihez automatikusan odaléptem és őt is köszönteni akartam az öleléssel, erre egy nagyon taszított rajtam és hátraugrott.
Úgy nézett rám mintha megakartam volna ott erőszakolni, én csak nem akartam bunkó lenni, hogy őt kihagyom a sorból.
Kínos volt a jelenet sokak előtt. Megértem, hogy neki ez kényelmetlen de kibírhatta volna egy pillanatra a gesztust.
Kicsit haragszom rá amiért kiakadt. Nem megerőszakolni akartam a privát terét, csak valahogy automatikusan jött, hogy őt se hagyjam ki a sorból, ilyenkor érzelmes az ember.
Barátnőm csillapítgatta az anyját aki szintén ki volt akadva picit.
Nem tudom igazam van e, mérges vagyok a nőre.
"Persze hatoska... Még tapsikolsz is egy lefejezésnél..."
"Heteske", nem szoktam olyan országokba járni, ahol gyakran fejeznek le embereket. De kinek mi jut eszébe arról, hogy külföld...
Szerintem itt nem arról vqan szó, hogy 2 másodpercnyi ölelést bevállalni, hanem neki ez reflex és zsigerből jövő reakció volt.
Kérdezp, szerintem itt te lépted át a határt. Teljesen más kultúra, és oké, hogy a lánya, a barátnőd szép lassan hozzászokott az itteni viselkedésformához és a te ölelgetős szokásodhoz, de a szülei nem itt élnek, és nem szoktak hozzá.
Szerintem itt most te voltál tiszteletlen az anyukájával, értem én, hogy nem rossz szándék vezérelt, ettől függetlenül teljesen más a kultúra.
Amúgy egyet értek több válaszadóval: én sem örülnék, ha idegenként valaki elkezdene ölelgetni, sőt, én pl. barátoknál is rühellem ha ölelgetnek.
6-os:
Ez sok kulturában kb olyan, mintha itt egy tök idegen elkezde csókolózni veled - nyelv a torokig stílusban.
Nem hiszem, hogy ezt bárhol is eltürnéd, mert ott ez szokás.
14-es, ilyet szerintem sehol nem csinálnak. Nekem a legfurcsább tapasztalatom Maorin volt, ott a helyiek üdvözlés gyanánt az orrukat dugják össze, de volt, aki velem is megcsinálta. Nekem ez nagyon idegen volt, de ha egyszer ott ez okés, akkor okés, én voltam az ő országukban, nyilván nem problemazok az ottani szokasokon.
Továbbra is azt gondolom, hogy aki nem bírja elfogadni, hogy más országokban más szokások vannak, más impulzusok érhetik, az maradjon szépen otthon.
* Maorikkal volt, Új Zélandon
Csak már egy gondolattal előbb jártam és összevontam
Miért kellett volna nekem tájékozódnom ő róla? Ő jött el a mi eseményünkre hívatlanul.
Nyílván a kézfogás meg beszélgetés már megvolt előtte pár órával, nem a tök semmiből kezdtem el ölelgetni. Szépen odaállt a libasorba akiknek az ajándékot megköszöntük.
Nem is igazi ölelgetésről van szó, nem a teljes test súlyommal nyomulok hozzájuk mint egy szexéhes csiga, hanem odahajolok a vállukhoz ilyenkor és átkarolva őket egy kicsit megveregetem a lapockát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!