Egyik barátnőm anyukája ellökött magától amikor köszönni akartam neki. Jogosan vagyok rá kiakadva?
Van egy barátnőm aki kazahsztáni, a férjem egyik barátján keresztül került bele a társaságunkba. Elején nagyon zárkózott volt, tartotta a 3 lépés távolságot amikor köszönés-üdvözlésre került a sor de évek alatt feloldódott és nagyon közvetlen, ölelkezős csajszi lett. Amúgy ő és a családja nem tipikus kazah kinézetű, a felmenőik kelet európaiak.
A férjemmel összeházasodtunk, és másnap elmentünk a családjához afterpartyra. A lagzi vendégeinek többsége is még jelen volt. Sokan ilyenkor adták át a nászajándékaikat.
A kazahsztáni barátnőm elhozta az anyukáját is, mert pont látogatóban volt Magyarországon és nem akartak sok időt külön tölteni.
A baráti társaságunk összeállt egy csoportba és kaptunk tőlük egy nagyobb, személyes ajándékot aminek nagyon megörültem. Elkezdtem őket sorjában megölelni és megköszönni az ajándékot. A sorban ott állt barátnőm anyukája is, akihez automatikusan odaléptem és őt is köszönteni akartam az öleléssel, erre egy nagyon taszított rajtam és hátraugrott.
Úgy nézett rám mintha megakartam volna ott erőszakolni, én csak nem akartam bunkó lenni, hogy őt kihagyom a sorból.
Kínos volt a jelenet sokak előtt. Megértem, hogy neki ez kényelmetlen de kibírhatta volna egy pillanatra a gesztust.
Kicsit haragszom rá amiért kiakadt. Nem megerőszakolni akartam a privát terét, csak valahogy automatikusan jött, hogy őt se hagyjam ki a sorból, ilyenkor érzelmes az ember.
Barátnőm csillapítgatta az anyját aki szintén ki volt akadva picit.
Nem tudom igazam van e, mérges vagyok a nőre.
állampolgárság ide vagy oda, ne állj már neki idegeneket ölelgetni kérdés nélkül... mi lenne, ha egy sosem látott embernek az első találkozáskor inkább köszönnél és bemutatkoznál? aztán majd ha kezet nyújt, kezet fogtok. (nem minden kultúra fog kezet amúgy, lehet hogy csak meghajol feléd egy kicsit)
azért legkésőbb az iskolába kerüléskor jó lett volna alapvető viselkedési formákat elsajátítani, de még most sem késő talán.
"Én ha külföldön vagyok, alkalmazkodom az ottani szokásokhoz"
Persze hatoska... Még tapsikolsz is egy lefejezésnél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!