Hogyan segítsek és reagáljak, ha most halt meg a barátnőm anyukája?
Egy nagyon jó barátnőm anyukája a mai napon távozott el. Nagyon megrendített ez a hír, főként azért, mert pár napja mikor rosszul volt,mondtam neki hogy ne várjon míg kèső lesz és vigye kórházba az anyukajat de fèlt, hogy ott elkapja a vírust. Sajnos késő lett és megtörtént a baj.
Egy másik városban lakik, amint megtudtam a hírt szóltam neki, hogy ha bármiben segíthetek szóljon rögtön.
Ezen kívül fogalmam sincs hogyan kezeljem ezt a helyzetet és mit mondjak vagy csináljak. Fèlek, hogy bármit mondok nehogy tapintatlanság legyen. Menjek oda ? Vagy majd csak a temetésre ? Egyszerűen fogalmam sincs mit kell egy ilyen helyzetben tenni.
23n
Próbáld meg kifejezni, amit esetleg Te érzel, vagy Ő érezhet. (Facebook elérhetőség, messenger?!)
Akkor a hangján érezheted, hogy milyen állapotban van most. Esetleg az adhat egy támpontot.
Nem biztos, hogy felfogja a hirtelen halálesetet, a tagadás fázisában lehet még tudatilag (gyásztanácsadónak készülök, de azt gondolom, hogy ez az egyik legnehezebb vállalkozás, amit kitűztem magam elé.)
Ajánlom még hirtelen ötletnek a Délután Alapítvány lelkisegély szolgálatát (levitték a korhatárt 18 éves korra, mert korábban csak 45 életévtől fogadták a hívásokat.) Most már chat-en és e-mailen is fogadnak jelentkezőket.)
Sajnos csak KORLÁTOZOTT IDŐSZAKBAN elérhetőek. (Honlapjukon megtalálod.) Másik a református lelkisegély szolgálat - ők is KORLÁTOZOTT IDŐSZAKBAN.
Nekem az volt a szerencsém, hogy református közösségben sikerült feldolgoznom annyira Édesanyám halálát, hogy elkerült az idegösszeroppanás (13 évig ápoltám anyukámat, mire meghalt.) Tehát nem volt váratlan. De akkor is nagyon-nagyon megviselt.
Részben ezért is foglalkoztat a gyásztanácsadás témaköre - mert valamiért úgy érzem, hogy ezt hagyta nekem hátra egyik ősöm (dédimamám.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!