Addig vagy fiatal, ameddig a saját korosztályoddal első látásra tegeződsz. Szerintetek ez igaz?
Van benne igazság, de ahogy az egyik válaszoló is írta, Magyarországon egy elég elmaradott ország rengeteg, begyöpösödött, frusztrált emberrel.
30 feletti férfi vagyok, de jóval kevesebbnek nézek ki, szinte mindenhol tegeznek. Még fogorvosnál is tegeződésre váltottak az asszisztensek.
Az ilyen „huszonévesen tegezem a korombelieket”, „először mindenkit tegezek” dolgok szerintem inkább nevetségesek. Most elképzelem, hogy mondjuk mikor először mentem volna be szemben lévő boltba, és magáztam volna a szőke 20-on éves eladót, kb. kiröhögtettem volna magam. A fiatalos 40 körüli aldis pénztárosokkal is tegeződöm.
Nem.
Engem az idegesít, mikor diák, vagy 30 körüli pl a pénztáros, és jön egy 40es, v idősebb vevő, aki sziát köszön. Szerintem ilyenkor nem illik jó napot- tal köszönni, és bénának tartom.
Nem szeretem a magázódást, mert rettenetesen mesterkélt és vissza lehet élni vele, például magasabb beosztásban...
Ha fiatalok tegeznek, az teljesen megszokott, náluk már kezd kikopni a magázás.De amikor egy láthatóan idősebb 60+ férfi letegez mint egy ovis fruskát, ha még a stílus olyan hozzá, hát annak nem örülök.
49/n
Ebben lehet valami.
30 vagyok, egyre több helyen magáznak és én is összezavarodok, illetve sokszor biztosabbnak érzem magázni a korosztályomat.
26. Hát pont ezért. :-)
50 vagyok. Engem is zavar, ha egy étteremben az ismeretlen pincér (mert sose jártam még ott) letegez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!