Addig vagy fiatal, ameddig a saját korosztályoddal első látásra tegeződsz. Szerintetek ez igaz?
Ez nevelés kérdése is.
Én például mindenkit magázok amíg nem mond mást - kivéve például csoporttársak képzéseken, egyetemen, mert ott "egy szinten vagyunk", nem úgy mint egy random idegen az utcán. Szívből gyűlölöm a magázódást, de ösztönösen ez jön.
20 éves férfiként magázom az idegen huszonéveseket.
Problem kérdező?
Én a húszas éveim ~közepén járok de simán letegezek olyan 40eseket is akik fiatalosak. Illik, nem illik oké második mondata úgyis az lessz, hogy tegezz nyugodtan, ha magázódok. Akiken meg látom, hogy befásult öregesek azokat meg magázom de ők nem is mondják később se, hogy tegezzem.
Eddig senkit se zavart ez, szóvá soha nem tették.
Ez én korosztályomban az az "alap", hogy magázódnak, ezért eleve ez a deifníció kiesik.
Viszont a tölem fiatalabbakat normál esetben tegezem (természetesen viszont is ezt várom el, nem a "koromnak megfelelö" magázást), ilyenkor kérdés, hogy én fiatalnak/fiatalabbnak számítok a koromnál, vagy sem.
Az nem magázódás. A titulus, családi állapotnak a tisztelete.
Az ön hogy van angolul? You.
A te? You.
Maga? You.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!