Szerinted is bunkóság "segíítséget adni" valakinek aki nem kérte, majd aki adta az visszavárja?
Követelni, hogy viszonozza, igen... vagyis nem is a bunkóság a jó szó rá, egyszerűen nem fair, nem tisztességes.
Viszont valamilyen szinten meg illő meghálálni a segítséget még akkor is, ha kéretlenül történt.
Ha azt látod, hogy valaki segítségre szorul, megkérdezed, hogy segíthetsz-e! Ha elmondja, hogy miben (én itt pl. utcai segítségre gondolok, idős, nehezen mozgó emberek esetében), megteszed és elköszönsz. Ebben az esetben nem is jön szóba a viszonzás.
Mi ebben a bunkóság? Meg vagyok döbbenve, hányan tartják ezt bunkónak. Akkor ezért van az, amit én is sokszor tapasztalok, hogy az idős le-fel bucskázhat a busz-, villamos lépcsőjén, senki nem ajánlja fel a segítségét, hogy megfogja a karját vagy fel-, lesegítse a csomagját. Az ülőhely átadásáról már nem is beszélve! Csak néznek ki a fejükből, mint a birkák vagy belebújnak a mobiljukba, vagy szemlehunyva hallgatják a zenét.Bravó!
Nyugodtan légy segítőkész, udvarias, neked is jobb lesz a napod,jobban fogod érezni magad!
Egyébként aki szívből segít, nem is vár viszonzást! Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy hagyd magad kihasználni. De ez nem is az a kategória. Érezni kell a határokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!