Régebben, még ilyen egy két éve is sokkal izgalmasabbak, jobb kedvűek( még a karantén idején is ezt vettem észre) kedvesebbek, barátságosabbak, voltak az emberek. Most 1 éve mindenki körülöttem olyan bunkó, fura lett. Mi lehet az oka?
Túl sokminden volt egyidőben.
Covid, oltakozás-zsarolás, lezárások, háború, energiaválság, rekord infláció, elszegényedés, bizonytalanság, atomháború veszély stb.
A kis embernek elege lett, hogy a nagy emberek beléjük törlik a lábukat és tudtukra is adják, hogy bármikor megtehetik büntetlenül.
Én is észrevettem.
A kormány uszítása és az infláció tuti okok.
Ugyanakkor én vastagon hibáztatom az embereket, vagy ha az egyéneket nem is annyira, a magyar mentalitást mindenképpen.
Egész egyszerűen a magyar nem hiszi el, hogy hatása van a saját életére, tehet a sorsáért, továbbá azt se hiszi el, hogy aki most új, eltér az eddig megszokottól, ezért ijesztő, az hizhat később jót is.
Ez az a mentalitás, ami miatt a kormányt se zavarta még el a nép.
Sajnos amúgy én magam is ilyen voltam mentalitásban, csak a szerencsém az volt, hogy emellett küzdöttem is. Én nagyon nem bírom a szenvedést, ezért küzdöttem.
Attól lettem más, hogy elértem 2 dolgot, és bármikor visszaeshetek.
A kezdetektől, az alapoktól kellene jó irányba terelni a magyarokat (csak ez nem célja a kormánynak).
Kezdetnek a face-n ne azok a hírek legyenek hangosak, hogy melyik celeb szakított, melyik random ember halt meg a butasága miatt, milyen baleset volt az USA-ban, hanem azok, hogy ki mit ért el, teszem azt, ki kezdett tanyán új életet, ki tud 8 idegen nyelven, ki gitározik szépen, ki kezdett el felnőtt korában sportolni és ért el szép dolgokat (ez az én "terepem", így tudok is példákat: Lubics Szilvia, Korok Fatima, Szabó Nóri, Maráz Zsuzsanna), fel lehetne kapni igényes youtubereket, pl Magyarósi.
Összességében, egy eleve borzalmas lelkiállapotú népet ért a háború továbbterjedésétől való félelem, az infláció és a kormány uszításai.
#8-as jókat mondasz, egyetértek. Ezeken én is átmentem, szintén a háborús helyzet és emellé még a magyar kormány aljas, háborús, pánik és agressziókeltő folyamatos uszítása, illetve amiről próbálják elterelni a figyelmet és elmosni a saját felelősségük, a rekordmagas magyar infláció, ezeket tenném meg fő oknak. És persze az átlag magyar ember hozzáállása, pár éve abban látok minden problémát. A többi csak ahhoz igazodik és arra épít.
Viszont egy ideje én már az ocsmány és szenzációhajhász médiát is hozzácsapom a listához. És azért is a te kommentedre írom ezt válaszul, mivel amit elkezdesz kifejteni, igazából az a probléma is ebből jön, bizonyos fajta és típusú hírek folyamatos spamelésével. Covid alatt tűnt fel, hogy még a nem bulvár, hanem hivatásos média, de még az ellenzéki portálok is mennyire undorító és aljas szenzációhajhász szintre süllyedtek. Sokszor clickbait miatt próbálják sokkolni az amúgy is nagyon lent lévő embereket. A sokszor pontatlan, már már szándékos dezinformációról nem is beszélve. És akkor még erre jön rá a fidesz által közpénzből megvett vagy futtatott rengeteg lap, a bődületes és nyílt hazugságokkal és agresszív gyűlöletpropagandával. Teljesen meg vannak hülyítve már nálunk az emberek, alternatív valóságok épültek, és összeugrasztanak mindenkit a törésvonalak mentén, ha tehetik. Szóval én mostanra a médiát, újságírást is eléggé megvetem és utálom. Még ha sajnos kényszerűségből, de a mai napig is fogyasztanom kell... De próbálom tudatosan csökkenteni, mint korábban a káros szenvedélyeimmel is tettem. Ez is ugyanolyan toxic, csak másképp.
8-as, egyetértek.
Itthon az ellenzék is azt csinálja, hogy a kormányra mutogat, azt rágalmazza, vagy épp igazat mond, de na, akkor is a másikat f.kázza, ha pedig hatalomra jut (pl főpolgi, illetve egyes önkormányzatok), akkor direkt a kormánnyal ellentétes intézkedéseket hoznak.
Bűzlik itt minden.
Gondolom már az átkos legelején ilyen volt a mentalitás, maga az átkos rátett erre és a "rendszerváltás" utáni összes cselekmény és a média is.
Nagyon remélem, hogy összejön a külföldi meló, ha egy évet bírok, akkor annyit (mert brutál sok nehézséggel kell majd szembenéznem, azt már most látom), a más megismerése, a kalandvágy is hajt.
De kíváncsi leszek az ottani médiára.
Ott is az megy-e, hogy te így vagy szr, te amúgy vagy szr, USA-ban baleset, Ausztriában buta ember meghalt. Ja, igen, vannak pozitív hírek is, amiktől azonnal felpattansz a kanapéról, annyira inspirálnak, de az egy hatvanötödik jelentéktelen híroldalon jelenik meg, ha beköveted face-n, ha már véletlen észrevetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!