Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » 18 éves korom után, hogyan...

18 éves korom után, hogyan fogom tudni megoldani az életemet?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 16 éves vagyok, idén augusztusban leszek 17. Szóval gyorsan megoldást kell találnom arra, hogy 18 évesen, hogy fogom tudni megoldani az életemet! 18 évesen nekem azonnal el kell költöznöm otthonról. Vagyis nem kötelező, maradhatok, de én mindenképp el akarok költözni! Az első kérdésem pedig az lenne, hogy szülő nélkül 17 évesen már ki lehet menni egyedül az utcára? Vagy ahhoz be kell tölteni a 18-at? Mert én valahol azt olvastam, hogy 17 évesen már lehet jogosítványt szerezni és egyedül vezetni szülői felügyelet nélkül. Kell hozzá szülői felügyelet vagy teljesen egyedül tényleg csak 18-tól lehet közlekedni mindenhol és autót vezetni? A többi kérdéseim pedig már a 18 utáni életkorra vonatkoznak. Először is azt el kell mondanom, hogy én most 16 évesen egy lakókocsiban lakom mert szegények vagyunk és nincs igazán hátizsákom meg semmi amiben össze tudnék pakolni, szóval ez plusz probléma. A szüleim pedig nem fogják megengedni, hogy elmenjek mert most sem engednek el sehova (mivel még gyerek vagyok, nyílván, de 18 évesen sem fognak elngedni, szóval ha 18 éves korom után is erőszakoskodnak akkor szólok a rendőrségnek), szóval valakinek segítenie kéne megszöktetni. Csak az a probléma, hogy az internetes barátaim nem akarnak segíteni és nincs se pénzem se semmim és nem tudnék hová költözni. Nem is igazán szeretném mostmár, hogy bárki is segítsen megszöktetni, hiszen egyedül is tudnék magamnak keresni albérletet és munkát, mindenki egyedül oldja meg az életét, szóval ez nekem is menni fog. Csak azt nem értem, hogy ezt, hogyan kéne megoldanom. Nyílván másoknak ez tök egyértelmű, de én nem értem. Szóval miután megszöktem, hova lehet költözni ha nincs pénzem? Igen, keresek munkát amiből tudok albérletet fizetni. De amíg még nem kaptam meg a fizetést, hol tudok aludni? Lehet úgy beköltözni egy albérletbe, hogy először még nem fizetek csak miután megkaptam a pénzt a munkáltatómtól? Bocsánat ha nem egyértelmű ez nekem. Szóval ez, hogy megy? Úgy ahogy az előbb leírtam, igaz? Jól gondolom? Lehet olyat, hogy először még nem fizetek az albérletért csak utólag, igaz? Szóval ha megvan az ideiglenes diákmunka és az albérlet, hogyan tovább? Mert nekem tovább kell tanulnom. Hogyan tudok továbbtanulni? Jelenleg középiskolás vagyok, tanulási nehézségem van, magántanuló vagyok és speciális iskolából kapom a tananyagot. De azt az anyám kapja meg aki tanít engem és én nem tudok hozzáférni a Krétához. Speciális iskolában úgy van, hogy először van egy 9. előkészítő, aztán sima 9. osztály, szóval én most 16 évesen 9.-es vagyok. Hogyan tudom tovább végezni a középsulit miután elszöktem? Mondjuk tudom a tanáromnak az email címét, tőle el tudom kérni a tananyagot. Mi következik azután, hogy elvégeztem a gimit? Érettségi, igaz? Ugyanabban a speciális suliban érettségizzek, vagy át tudok menni egy másik, normális gimibe érettségizni? Érettségi után Főiskola jön vagy Egyetem? Át lehet ugrani a Főiskolát? Mit jelent a Főiskola pontosan? Utána az Egyetemet mivel nem tudom kifizetni fel tudok rá venni állami támogatást, igaz? Adnak rá állami támogatást? Az Egyetemet el tudom végezni tanulási nehézséggel, kapok gyógypedagógiai segítséget ingyen? Programozó szeretnék lenni, mert olyan munkám lesz a jövőben. Ahhoz kéne egy jó Egyetem, ami programozással foglalkozik. Kapok ingyen MacBook-ot az Egyetemi tanulmányaimhoz? Az nagyon fontos! (És szeretnék zenét is csinálni MacBook-on Logic Pro-val, hátha híres énekesnő leszek és összejön az álmom.) Miközben elvégzem az Egyetemet, hogyan tudom felvenni az Amerikai állampolgárságot? Kaliforniába szeretnék költözni, ott leszek programozó az Apple-nél. Szóval nagyjából egy kicsit tudok angolul, de nem olyan szinten amivel meg tudnám szerezni az Amerikai állampolgárságot. Duolingóval meg tudom tanulni vagy annál többre lesz szükségem? Miket kell tudnom az Amerikai állampolgársághoz? Mennyire könnyű megszerezni? Lehetséges olyat, hogy először kettős állampolgárságot veszek fel (Amerikai-magyar) amíg Magyarországon tartózkodom és lemondok a magyar állampolgárságomról miután Kaliforniába költöztem? Az nagyon fontos! Ezeket mind mennyi idő alatt lehet véghez vinni? Köszönöm a válaszokat!

2023. febr. 27. 04:23
1 2 3 4 5 6
 21/58 NTBS ***** válasza:
96%
Dolgozol és albérletet bérelsz.
2023. febr. 27. 07:05
 22/58 anonim ***** válasza:
82%
Nem szép dolog kigúnyolni az értelmi sérült embereket, márpedig te ezzel a kamu kérdéssel most pont azt teszed.
2023. febr. 27. 07:21
 23/58 anonim ***** válasza:
75%
Szegény gyereknek egy hátizsákra sem telik, de internetelérés azért van 😂 Kíváncsian ezt a kamut hányan fogják bekajálni. Tényleg csúnya dolog ilyenekkel megalázni a nehézségekkel küzdőket, akik amúgy sokszor teljesen értelmesek, azzal szemben, amit a kedves kérdező próbál itt megjátszani.
2023. febr. 27. 07:39
 24/58 anonim ***** válasza:
90%
Az eleje egész jól sikerült, de ott a MacBooktól kezdve nagyon elszállt a sztori, onnantól már egyértelmű a kamu. Kár érte.
2023. febr. 27. 07:46
 25/58 A kérdező kommentje:
Sztori? Ez nem egy sztori, ezek csak kérdések! Hátizsákra tellene de miért lenne nekem olyanom? Gyanús lenne ha azt kérnék szülinapomra... Mert nem járok sehova sem. Egyébként fogalmam sincs, hogy mik ezek a "kamu sztori" hozzászólások itt, én komolyan nem meséltem el semmit sem az életemből, ezek alapján nekem teljesen átlagos az életem. Mi a kamu? Nem azt mondtam, hogy szegényként van egy MacBookom, mert nincsen! Feltettem egy kérdést, hogy az Apple ad-e Egyetemistáknak ingyen MacBook-ot. Sajnálom ha nem értitek a kérdő és kijelentő mondat között a különbséget. Én szinte alig írtam itt valamit magamról. Mindenki másnak is ilyen élete van, én csak azt nem értem, hogy mások, hogyan oldják meg az életüket ezért feltettem kérdéseket! Hogyan lehet egy k*rva kérdés "kamu sztori"??? Vagy az a nem hiteles, hogy tanulási nehézségem van? Olyan nem is létezik, vagy mi? Mi a probléma most ezekkel a kérdésekkel? Én nem állítottam semmit sem, ezek kérdőmondatok, nem állítások! Egy kérdés, hogyan lehet kamu??? Könyörgöm, csak megkérdeztem, hogy mások, hogyan oldják meg az életüket, ebben mi a kamu??? Az, hogy hülyének tűnök? Bocsánat, hogy nem tudok alapvető dolgokat, nem vagyok mindentudó!
2023. febr. 27. 08:04
 26/58 anonim ***** válasza:
90%
Nem, Te egész biztosan nem mehetsz ki egyedül az utcára.
2023. febr. 27. 08:08
 27/58 anonim ***** válasza:
84%
Reggel álmosan megnyitottam a Gyakorit, és ez fogadott. Nem tudom, valós kérdés-e vagy kamu, de mindenképp feldobta a reggelemet, köszönöm!
2023. febr. 27. 08:14
 28/58 A kérdező kommentje:

Nem, mert még 16 vagyok :)

Örülök ha egy kérdés ok nélkül feldobja a napodat, de nem ezért írtam ki. Amúgy komolyan nem értem, hogy mi olyan megmosolyogtató a szenvedésemben...

Szóval nagyjából már mindenre választ kaptam, de egyetlen egy utolsó kérdésem még lenne! Amíg valakit felvesznek dolgozni egy állásra addig hol lakik? Mert az egyik válaszoló azt írta, hogy az albérletben nem lehet ideiglenesen ingyen lakni. Ti akik betöltöttétek a 18-at, hol laktatok amíg még nem kaptatok fizetést? Meg nagyobb összegű fizetést is csak hónap végén lehet kapni. Szóval ezt nem értem. Valaki említett olyat, hogy munka szállással, de olyan hol van? Rákerestem és nem tudom melyik munkáltató ad ideiglenes szállást... Ti, hogyan oldottátok meg?

2023. febr. 27. 08:25
 29/58 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindenképp le akarsz lépni javaslom, hogy szedd össze minden erőd.

Nekem anyagi gondok miatt volt muszáj azonnal munkát találjak anno.

Rengeteg betanított munka van szállással.

Adnak előleget is stb.

De ez Kibaxott nehéz út.

Más emberekkel kell közösködni stb.

2023. febr. 27. 08:29
 30/58 A kérdező kommentje:

Amúgy rohadt nagy gonoszság valakit kiröhögni a fogyatékossága miatt, remélem a Karma visszadja. :)

Ahogy említettem tanulási nehézségem van és nehezen bírom felfogni a dolgokat, úgyhogy ne szemétkedjetek velem ok nélkül, hanem segítsetek! Nem viccből írtam ki a kérdést, tényleg nem értem és nem lehet mindentudó! Úgyhogy légyszives normálisan és kedvesen válaszoljatok ha lehet, köszönöm! Mostmár kulturáltan légyszi! Nem tehetek róla, oké?

2023. febr. 27. 08:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!