Én is külföldön élek és én is ezt tapasztalom. Szerintem ez teljesen független az adott kormánytól. A történelmünk során folyton el voltunk nyomva, mindig az alap létért és létezésért küzdött az ország és generációkon át kialakult ez a mentalitás, ami szerintem nagyon nehezen lehetne kitörölni, mert a magyar ember akkor is negatív, ha jól keres. Tehát pl egy osztrák 1300 eurós alapkereslet sem tenné boldogabbá az embereket. Akkor jönne a "bezzeg Svájcban" lemez...
2023. jan. 29. 16:33
2/18 anonim válasza:
Nem tudnak változtatni, pont azért, mert mindenhonnan ezt kapják.
Kb azon a szinten vannak, hogy nem tudnak másról beszélgetni, mert szerintük "minden sz@r, mindenki lop és minden rossz"
2023. jan. 29. 16:41
3/18 anonim válasza:
Jellegzetes kelet-európai népszokás, összehozza az embereket. Most már legalább van is mire panaszkodni.
De majd elmúlik.
2023. jan. 29. 17:06
4/18 anonim válasza:
Én pl nem szoktam panaszkodni csak nagyon ritkán, pedig magyar vagyok :D
Amúgy nem tudom feltűnt-e, de te most arra panaszkodsz, hogy mások panaszkodnak xd Szóval ha magadba nézel meg is tudod válaszolni a kérdést.
2023. jan. 29. 17:06
5/18 anonim válasza:
Szerintem van az a jelenség, hogy egy külföldi nem a bevándorló magyarral fogja kibeszélni a problémáit, ezért veletek csak felszínes beszélgetéseket folytatnak. Ezért azt hiszitek, hogy külföldön senki sem panaszkodik, mert azt nem akarjátok magatoknak bevallani, hogy le vagytok kezelve, és amikor hazajöttök, oktatjátok az otthoniakat.
2023. jan. 29. 17:08
6/18 anonim válasza:
mert van egyfajta "panaszkodásra szocializálás", kicsit megkönnyebbül az ember, a negatív dolgokat kibeszéli magából stb.
2023. jan. 29. 17:16
7/18 anonim válasza:
Kérdező gyere haza es élj itt, neked se lesz minden rendben
2023. jan. 29. 17:29
8/18 anonim válasza:
Én éltem már Svájcban, Angliában, és mindenhol szeretnek panaszkodni az emberek, ha már kicsit jobban ismernek. Még a nagyon gazdagok is tudnak búvalb*szottak lenni. Ne a pár perces bájcsevegés alapján gondold, hogy ott különbek az emberek.
2023. jan. 29. 17:51
9/18 anonim válasza:
Én Ausztriában élek, itt is szoktak panaszkodni az emberek. 🤔
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!