Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Az idősebbek azért emlegetik...

Az idősebbek azért emlegetik mindig a diszkót a fiatal korúkból mert akkor még csak az volt magyarországon?

Figyelt kérdés
Apám járt mindig, meg a 30 éves nővérem és a sógorom vagy ki ő nekem, bár apám említette hogy volt tankcsapdba koncerten meg nem tudom még min, amikor ezek a fénykorúkat élték. Bakkancsos hosszúhajú rocker volt egy időben, de gondolom változott az ízlés világa azért ment diszkóba.
2023. jan. 22. 16:11
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Miért, most nem discoba járnak bulizni?

Hat amúgy már lassan nincsenek is szórakozóhelyek.

Én a 90-es években jártam discoba.

Rockerek és nem rockerek szépen megfértek többnyire egymás mellett. Mindenféle stílusú emberke járt a discoba vegyesen, mert máshová nem nagyon tudott. Voltak még kulturáltabb bárok, ahová be lehetett ülni. Volt ott zene, tv, biliárd. Lebuj kocsmákba az idősek jártak.

Nyolcvanas évekből emlékszem olyasmire, hogy a Depeche mode- sok meg a rockerek látványosan utálták egymást :D

Hmm érdekes volt akkoriban, több volt az érdekes egyéniség, akik felvállalták egyéni ízlésüket. Nem volt ennyire tucat divat.

2023. jan. 22. 18:11
 12/24 A kérdező kommentje:
Mostanság minden fiatal fiúnak madárfészek van a fején, régen meg páwák voltak így hogy egyformán néztek ki. Komolyan, miért jó hogy klónok? Így ül valami csaj az ölükbe vagy mi? Amikor kórházban voltam említettem egy idősebb szobatársamnak hogy házibulit tartottunk, azt kérdezte hogy létezik e még egyáltalán házibuli, meglepte.
2023. jan. 22. 18:12
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem kortól függ, hanem attól, hogy ki milyen közegben nőtt fel. Nekem pl. az idén 67 éves anyukám is járt fiatalkorában beat/rockkoncertre. Nyilván nem mindegy, hogy ki az, aki városon nő fel, ki az, aki falun (utóbbi esetben azért manapság sem lehet glédaszámra válogatni a szórakozási lehetőségek között... néha az már jónak számít, ha van egy mozi, egy művház vagy egy diszkó a kocsma mellett ), meg hogy milyen mondjuk az osztályközössége meg a haverjai hova akarnak menni szórakozni.
2023. jan. 24. 13:53
 14/24 anonim ***** válasza:
Azért emlegetjük, mert a diszkó atomkirály volt akkoriban. Már ha "idősek" alatt tényleg a mai 30 éveseket érted. De akik ma 40-50 évesek, ők is tudnának mesélni.
2023. jan. 24. 14:58
 15/24 A kérdező kommentje:
Idősek 40-50, apám és anyám korosztálya.
2023. jan. 24. 15:05
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Idős?? 😂 Majd 70 felett. Esetleg...
2023. jan. 24. 16:09
 17/24 A kérdező kommentje:
Márpedig 40 felett bőven érzik egyesek hogy öregednek.
2023. jan. 24. 16:15
 18/24 A kérdező kommentje:
Van amikor 40 es hapsi elválik az asszonytól aztán visszamegy a húszas éveibe és a diszkóban szeletel.
2023. jan. 24. 23:58
 19/24 anonim ***** válasza:

Én kamaszkoromban egyszerre jártam diszkókba, házibulikra, kocsmákba ótvar mulatósra táncolni, meg metálkoncertre. Nálam egyáltalán nem zárta ki egymást akkor ez. (30 leszek nemsokára)

Viszont nagymamámnak kicsit más képe volt erről. Mikor vasárnap mentem meglátogatni, és mondtam, hogy bulizni voltam tegnap, akkor mindig kérdezte, hogy "és jó volt a dizsi?". Nagyon sokáig magyaráztam, hogy nem, ez nem diszkó volt, hanem a törzshely-kocsmánkba mentünk, ahol spontán karaoke-est alakult ki, és mi a Nincs szerencsém a szerelemben c. dalra jártuk a speciális "egymáshozrángatós" páros táncot, azt nagyjából értette, hogy "mint egy lagzi, csak a kocsmában?" Mondom, pontosan. A metálkoncertet egyáltalán nem értette, hogy mi nekem abban a jó fiatal lányként, hogy hosszúhajú félmeztelen emberekkel rugdossuk egymást hörgésre.

A húszas éveimben rákaptam a technora is, és elkezdtem rave-ekre járni. Kérdezte, az mi, mutattam neki zenéket, azt mondta, hogy ő nem tudna annyit inni, hogy ezt élvezze, hát, mondom, pedig hiszi vagy sem, én leginkább vizet fogyasztottam, amikor átugráltam erre az éjszakát (és nem, más tudatmódosítókkal sem éltem ezeken a bulikon, nem csak az alkoholt mellőztem). Addigra már messzebbre költöztem, már nem jártam át hozzá minden vasárnap, csak felhívtam, de minig az volt az első kérdése, hogy "na, és voltál tegnap táncolni? Voltál a dizsiben? Megismertél valakit?"

Abból a korból származik, amikor az emberek a táncházban, meg bálokon (farsang, szüreti bál, ilyenek), meg lagzikban ismerkedtek, a saját gyerekei - szüleim generációja - meg diszkóba járt, ahol ők éltek, ott egy diszkó volt, meg egy kocsma, de a kocsmában nem voltak bulik, csak lealjasodni jártak oda emberek.

A szüleim egyébként pont a diszkóban találkoztak először. Ma ebből max. egy dugás lenne, akkor lett belőle eddig 30 év házasság, meg három gyerek.

2023. jan. 25. 17:02
 20/24 A kérdező kommentje:
Nekem nem menne ital nélkül, 4 éve nővérem születésnapján a negyedik felesig szorongtam, aztán extrovertáltra ittam magam.
2023. jan. 25. 17:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!